Sassoon Academy, pramenovi, koloristika

Fotografija: Salon International; Sassoon Academy


Beauty hitovi devedesetih godina prošlog stoljeća na prijelazu u novo desetljeće i dalje ostaju važni izvori inspiracije modnim i frizerskim stručnjacima. Mikro šiške, savršeni visoki repovi sa strane i androgene kratke frizure u stilu Winone Ryder samo su neki od kultnih stilskih poteza devedesetih godina koji su oduševili moderne čuvare ljepote, no vrijeme je za povratak mnogima vjerojatno jednog od najvažnijih trendova ovog vibrantnog razdoblja mode i ljepote. U nadolazećim mjesecima možemo tako s uzbuđenjem pratiti povratak širokih tzv. “podebljanih” pramenova! 

Legendarni stil supermanekenke Cindy Crawford i u 2020. rasplamsava maštu kolorista

Ovogodišnja verzija kultnih širokih pramenova inspirirana je igrom kontrasta širih i tanjih pramenova svjetlijih i intenzivnijih nijansi baš kao što je to nosila manekenka Cindy Crawford sredinom devedesetih godina. Ipak, ovog puta ovi pramenovi dolaze u nešto decentnijoj verziji s priličnim razlikama u tonovima i odvažnijim, jačim kontrastima. Široke pramenove mogu tako pratiti i drugi tanji pramenovi na ostatku kose, međutim fokus bojenja stavljen je na prednje pramenove jasnih rubova (prirodnijih ili jarkih nijansi), izrađenih pomoću tehnike folija i čuvajući pritom prirodnu boju na ostalom dijelovima kose, a to može oduševiti klijentice koje žele uočljivije, odvažnije frizure. 

Konturiranjem do savršenstva širokih pramenova

“Prugasti” stilovi kasnih devedesetih godina ovogodišnjom su verzijom pramenova, zahvaljujući konturiranju kose, svakako ublaženiji i elegantniji. Prednji dio kose i dio kojeg čine šiške, u pravilu su svijetlijih ili intenzivnijih nijansi te su tako na raznim mjestima u potpunosti prilagođeni klijenticama, ponajviše uz čelo i u razini jagodica i brade. Strateškim posvjetljivanjem frizure su laskavijeg izgleda, svijetlijim nijansama ističu se konture lica, dok se tamnijim stvara dojam sjene.

View this post on Instagram

Work🎨… #SummerFaceFrame

A post shared by JeanPierreSosa (@jeanpierresosa) on

Stalan sjaj pramenova samo uz pomoć frizerskih stručnjaka

Ova usluga može oduševiti klijentice koje ne žele predugo sjediti u frizerskim stolicama. Ipak, u konzultaciji s klijenticama veoma je važno istaknuti važnost stalnog održavanja boje ovih pramenova i njihovog sjaja. Ovi pramenovi tako mogu nuditi brojnim frizerskim salonima mogućnost prodaje dodatnih usluga za održavanje boja kao što su glossing i toniranje kose, a povećati se može i prodaja profesionalnih frizerskih proizvoda kojima kosa može između posjeta frizerskom salonu izgledati čvršće i sjajnije, dok pramenovi tako ostaju svježeg i besprijekornog izgleda. 

Pronađite svoju inspiraciju za stvaranje širokih pramenova na Instagramu pomoću hashtagova #chunkyhighlights, #banglights i  #faceframehighlights. 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK