Izbor frizura sa pramenovima Marlona Hawkinsa

Fotografije: Marlon Hawkins arhiva


Balayage je i dalje jedna od najtraženijih koloracijskih tehnika u frizerskim salonima. Stručnjaci ističu kako frizure intenzivnih, jarkih boja, bojanih freehand tehnikama, i dalje mogu ostati popularne, no i to da se polako vraćaju prirodniji, suptilniji pramenovi koji se rade pomoću folija. Iznimno tražena usluga devedesetih i početka dvijetisućitih godina ponovno dobiva na popularnosti, a o razlozima povratka ovih pramenova upitali smo Marlona Hawkinsa, koloristu iz renomiranog londonskog salona Brooks&Brooks.


“Počeo sam kod nekih svojih balayage klijentica sve više primjećivati želju za očuvanjem stalnog intenziteta tonova boja i kontrasta nijansi. Jednostavno rečeno – stalno žele izgledati besprijekorno i kao da su izašle iz salona! Klijentice tako sve više traže frizure u dvije do tri različite nijanse boje, s nježnijim prijelazima, koje na kosi ostavljaju dojam prozračnosti, dimenzionalnosti i volumena. Ovi su pramenovi prirodnijeg izgleda, a zbog svojevrsnog kolorističkog ujednačavanja dijelova kose različitim, no skladnim pigmentima boja, frizure zapravo uvijek izgledaju luksuzno.

Velika poslovna prednost ovih pramenova? Klijentice će češće sjediti u vašim stolicama! Naime, važan razlog sve većeg interesa za suptilnijim pramenovima i povratak toplim, zlatnim tonovima jest i u tome što klijentice svoje frizure sve više vide kao ulaganje u svoje samopouzdanje kroz prirodnu ljepotu. Sve više se tako zanimaju i za ispravne načine održavanja i osvježavanja besprijekornih pramenova, što im se ranije možda činilo prezahtjevnim. Osim toga, sve više se zanimaju i za profesionalne proizvode za njegu i ne boje se mijenjati ili nadopunjavati svoje kućne rituale njege kose, a to onda i nama koloristima pruža mogućnost dodatne zarade,” pojašnjava Marlon Hawkins, Brooks & Brooks.

Tri Marlonova savjeta za stvaranje pramenova

Ponekad je manje zaista više.
Dovoljno je tek nekoliko pramenova kojima možete zadiviti klijenticu i istaknuti dubinu tonova boje njezine kose.

Budite dosljedni u bojanju kose.
Proizvode uvijek ravnomjerno rasporedite po kosi i pazite na cjelokupni izgled.

Dijagonalno postavljeni personalizirani pramenovi daju savršeno prirodne i suptilne rezultate.

Pet tehnika za stvaranje pramenova za kojima će vaše klijentice jednostavno žudjeti

Klasični pramenovi pomoću folija

Tradicionalna tehnika za stvaranje pramenova, kojom pomoću folija kosu odvajamo tako da nanesena boja ostane isključivo na izabranim dijelovima. Prikladno za klijentice koje žele pramenove svježijeg, svjetlijeg izgleda.

Balayage pramenovi

Freehand koloracijska tehnika u kojoj se pramenovi odvajaju te potom slobodno boje četkicom. Ova je tehnika posebno popularna kod klijentica koje žele suptilnije i prirodnije izglede.

Babylights

Suptilni, nježni, tanki pramenovi koji se odvajaju folijom te su pozicionirani na površini i uz liniju rasta kose. Ovi pramenovi izvrsno pristaju bilo kojoj boji kose ili tenu.

Ribbon highlights

Slično balayage pramenovima, kosi daju nježniji izgled i ističu dubinu njezinih tonova. Podloga u pravilu ostaje tamnija, a svjetliji se pramenovi nanose u obliku traka. Ova je tehnika prikladna za klijentice koje žele veće promjene u svojim stilovima.

Lowlights

Tamniji pramenovi se dodaju ispod ili oko vrata, a svjetliji na vrh glave. Ovi pramenovi većinom se postižu pomoću demi-permantnih boja te su stoga nježniji za kosu.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK