Fotografije: Keune

Keune Haircosmetics prva je nizozemska marka za njegu kose koja je lansirala NFT. Tvrtka je pronašla inspiraciju za ove nezamjenjive tokene odabravši četiri kultna proizvoda iz duge povijesti Keune. Riječ je o revolucionarnim Keune proizvodima koji su u vrijeme njihovog izdavanja igrali važnu ulogu u razvoju stiliziranja, bojanja i njege kose. To je bio dovoljan razlog da ih se pretvori u jedinstvena digitalna umjetnička djela!

Što je NFT?

NFT označava non-fungible token, odnosno nezamjenjivi token, kriptografski zaštićenu digitalnu imovinu – jedinstveni dokaz vlasništva nad digitalnom umjetnošću. NFT je stvoren kao sredstvo za čuvanje vrijednosti i kao lako provjerljivi dokaz vlasništva nad drugim jedinstvenim oblicima digitalne ili “analogne” imovine, poput umjetničkih djela, kolekcionarskih predmeta i slično. Koristi se kao valuta ili se njime trguje u igrama, na društvenim medijima ili na drugim mjestima u često spominjanom virtualnom svijetu.

Suradnja sa slavnom umjetnicom u stvaranju 4 NFT djela

S obzirom da tvrtka vjeruje kako njezini proizvodi zaslužuju mjesto u ovoj digitalnoj dvorani slavnih, Keune Haircosmetics je zamolila slavnu suvremenu umjetnicu Conny Poop da pretvori sljedeće proizvode u digitalna umjetnička djela:

Prva tekućina za trajno kovrčanje kose koju je u 1951. lansirao Jon Keune

Prvi gel za kosu koji je u 1961. lansirao George Keune sr.

Tinta Color koju je 1990. godine pokrenuo George Keune sr. u suradnji s Atseom Korndorfferom

Liniju Keune Care koju je 2016. godine ponovno pokrenuo Eelco Keune

Keune je predvodnik u inovacijama u beauty industriji

Akram Bouadli, direktor marketinga ovaj potez objašnjava: “Inovacija je u našem DNK. Stoga je iskorak u virtualni svijet vrlo logičan.”

Tijekom svoje gotovo 100-godišnje povijesti Keune je uvijek nastojao izaći iz okvira. Tvrtka je bila prvi europski proizvođač tekućine za trajno kovrčanje kose te je u svom nizozemskom laboratoriju stvorila mnoge formule. Izvršni direktor treće generacije Eelco Keune nastavlja ovaj inovativni pristup, ali se također usredotočuje na izgradnju brenda.

Za više informacija obratite se na:

KEUNE ADRIATIC

keune.hr

 
Najnovije objave pratite na:

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK