Framesi_Vintage Today8

Energy – VINTAGE TODAY


Megatrend

Šezdesete i sedamdesete godine već nekoliko sezona potiču kreativnost poznatih marki iz svijeta mode i dizajna. Ova su dva desetljeća obilježila već i proteklu sezonu kroz hipi događanja, cvjetne motive na haljinama te glamurozni rock trend sjajne odjeće i cipela s velikim poplatima. Sada je pažnja usredotočena na elegantni i formalni stil iz tog razdoblja.

Moda

Za sezonu 2015. – 2016., stilisti i dizajneri donose nam posebno, građansko ozračje po kojemu su 60. i 70. godine prošlog stoljeća bile prepoznatljive. Ova tendencija predstavlja potragu za vrijednostima na kojima se društvo temeljilo nakon gospodarskog uzleta i koje oživljavaju koncepte kao što su stil i elegancija. U ovom kontekstu, moda donosi kapute s velikim reverima i gumbima, hlače s visokim strukom, jakne uskog kroja i košulje s mašnom.

Modni dodaci

Trend Vintage today oživljava modne dodatke koji su vrlo prepoznatljivi i karakteristični za spomenuta desetljeća. Torbice su čvrste i kožne, čizme i mokasinke imaju kopče i široke pete, a salonke vrlo ženstvene i damske remenčiće. Rukavice, naočale i šeširi nezaobilazni su za one koji prate modu pa čak i samo kroz modne dodatke.

Framesi_Vintage Today7

Frizura

Moderna gospođa, ženstvena i puna duha, za svoju kosu želi nešto posebno. Italian Style Energy strogo se drži atmosfere ovog trenda donoseći izvornu vintage kolekciju, geometrijske oblike šišanja u kombinaciji s jako razlomljenim vanjskim rubovima, dugačkim šiškama i čeonim pramenom što su karakteristični detalji modnih frizura šezdesetih i sedamdesetih godina. Boje su izvedene mješavinama iz linije Jewels, posebno osmišljenim za ovu sezonu.

Šminka

Kod šminkanja, ovaj nam trend donosi svijetlu kožu te prozirne baze s lagano ružičastim rumenilom koje naglašava jagodične kosti. Oči su u prvom planu. Apsolutno je neizostavan crni ili sivi tuš koji se nanosi od unutarnjeg kuta kapka, iscrtavajući urednu liniju. U skladu sa sedamdesetim godinama, sjenilo za oči nanosi se na gornji kapak, ispod luka obrva. Trepavice su vrlo važne, razdvojene u snopiće, a obrve prate laganu, ali preciznu liniju. Ne koristi se olovka za usne, a ruževi su u boji šljive i narančastoj.

Ikona stila

Dugački, repićasti zalisci, dugačke šiške koje se pretvaraju u čeoni pramen. Prepoznatljiva frizura kolekcije Italian Style Energy donosi sve ove elemente i zaista dobro opisuje mješavinu formalne elegancije i pobune koja je obilježila povijesno razdoblje velikih društvenih promjena. Današnji izgled prije svega se ističe odabirom boje koji je vrlo poseban. U ovom prijedlogu, baza u boji sivog ahata osvježena je radijalno raspoređenim svjetlijim pramenovima.

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK