Energy – ATHLET(H)IC MIX


Trend&lifestyle

Čovjek nikada nije osjećao veću potrebu za etičkim stilom života, dobrobiti i održivim razvojem. Ekonomske nevolje navele su nas na propitivanje ideje „dobrobiti“. Do sada smo pod tim pojmom mislili na male oaze osobnog užitka, poput odlaska na masažu ili izlet, no dobrobit sve više postaje univerzalni društveni pojam vezan uz kvalitetu života šireg društva. Više nas ne zadovoljava samo dobrobit, želimo boljitak, želimo život u zdravijem i humanijem okruženju u kojem je naglasak na duhu, a ne samo na ugađanju tijelu. Trebamo vrijeme za razmišljanje, aerobik zamjenjujemo jogom, jedemo zdravu hranu i odgovorno se ponašamo prema okolišu zbog sebe i zbog drugih, zbog čitavog planeta. Arhitekti, dizajneri i proizvođači odjeće na ove potrebe odgovaraju većom svjesnošću i poštivanjem etičkog aspekta onoga što nam nude. U modi se to odražava laganim, opuštenim i udobnim stilom koji spaja hi-tech sportsku odjeću s elementima krojačke rafiniranosti.

Fashion – street style

Athlet(h)ic Mix, koji donosi hrabar i udoban izgled, doživio je uspjeh na modnim pistama. Svijetle boje i kombinacije umjetnih i prirodnih materijala omogućuju mijenjanje vlastitog izgleda. Modni novinari i blogeri obožavaju ovu kolekciju koja dopušta slobodno biranje odjevnih predmeta kombinirajući pastelne boje, ili pak one snažnije i izraženije. Svi oni vole osobni stil obogaćen stilskim detaljima. Tako u ovoj priči možete kombinirati sportske dodatke s elegantnim cipelama, npr. cipele sa šljokicama s biciklističkom kacigom.

Make-up

Kolekcija make-upa Athlet(h)ic Mix je privlačna i snažna, ona spaja grafiku i vitalnost sportskog izgleda s istančanom profinjenošću. Oči su iscrtane vrlo precizno i to najčešće crnom bojom. Odlučnim i čistim potezom olovkom naglašava se i produžuje oko. Trepavice su duge i bujne. Bijela olovka čini oko većim te je dodatni kontrast crnoj boji. Obrve su naglašene i njihov oblik prati liniju olovke, a njihova boja boju kose. Koža je svježa i zdrava, a ten ujednačen. Na obraze je naneseno malo sjajnog rumenila kako bi se postigao izgled kao nakon vježbanja na svježem zraku. Usta su našminkana ružem u prirodnim tonovima i izgledaju svježe i zdravo. Rezultat je dinamičan i otmjen stil koji privlači poglede i naglašava samopouzdanje.

Hair fashion

Kreativni žar stila Italian Style Energy pretočen je u najnovije frizerske trendove. Rezultat je kolekcija laganih frizura koje zadržavaju svoj oblik i koje prirodnom praktičnošću koketiraju sa sportom, posebice kod tehnika bojenja kose. Glavne karakteristike kolekcije su: mogućnost transformacije, mješavina geometrijskih detalja, mekani završni detalji i elegantne boje. Boje odabrane za Athlet(h)ic Mix kolekciju su nijanse hladne plave boje i boje pijeska koje izražavaju nekonvencionalnost i opuštenu senzualnost. Te svijetle i vrlo blijede boje „obogaćene“ su metalik bijelim ili toplim i intenzivnim pramenovima.
Sve boje ovogodišnje Italian Style Energy kolekcije predstavljaju spontanu ženstvenost koja izražava joie de vivre – kvalitetu života u svim njegovim aspektima.


 

Italian Style Framesi – MINERASIA


Trend&lifestyle

Krećemo na dugo putovanje, a naše odredište je intrigantna destinacija puna iznenađenja – Minerasia. To nije mjesto, već prostor duše, univerzum bogate kulture orijentalnih boja u kojem moda i dizajn zbližavaju različite civilizacije i rađaju nove oblike kreativnog izražavanja. Dakle, opet ćemo u potrazi za duhovnom ravnotežom s divljenjem gledati prema Dalekom istoku, posebice Kini i Japanu. Ove nam zemlje ne čini privlačnim njihova moderna tehnologija, već drevni izvori kulture, umjetnosti i unutarnjih stanja uz pomoć kojih možemo obnoviti sebe i produbiti svoju vezu sa svijetom koji nas okružuje. Naglasak nije na flori i fauni jer bogatstvo Zemlje koje nadahnjuje trendove čine: oblutci, dijamanti i višebojno kamenje koje je postalo kultni objekt i izvor inspiracije. Ovaj trend otvara vrata profinjenom svijetu kojim dominira precizan stil klasičnog Orijenta.

Fashion – street style

Modne kolekcije za proljeće/ljeto 2014. godine ponovno naglašavaju probuđenu naklonost prema linearnim frizurama orijentalnog stila, koje se isprepliću s metalik bojama, printovima i materijalima te mineralnim detaljima. Minerasia je očarala trendovske stiliste i blogere koji su se na modnim pistama i događanjima već razmetali orijentalnom odjećom ukrašenom predmetima poput dragog kamenja.

Make-up

Kolekcija make-upa nadahnuta Minerasiom je predivna. Zahvaljujući čarobno svijetlim podlogama satenskog izgleda, koža puca od energije. Rumenila su ove sezone apsolutni hit. Konture lica su u toplim bojama, u taupe boji ili boji lješnjaka, dok su jagodice istaknute metalik nijansama. Za dodatni sjaj dodajte malo sjajnog pudera. Narančastim, crvenim i zlatnim tonovima postiže se moderni smokey eyes. Na dno trepavica nanesite olovku u burgundy boji te ih osjenčajte brončanim puderom. Rezultat je sjajan i intenzivan izgled; vrtlog boja kojem ne trebaju olovka ni maskara. Usne moraju biti svijetle, ali nemojte ostaviti njihovu prirodnu boju. Počnite s nude ili nevidljivom kremom za podlogu, a zatim izvucite konture bijelim sjajem.

Hair fashion

Možda zvuči čudno to što kosu i metal spominjemo u istoj rečenici, ali ovdje za oboje vrijede epiteti: glatko, svilenkasto, briljantno, sjajno i senzualno. S kolekcijom Minerasia Italian Style Framesi je tražio i pronašao sjecište dvaju elemenata – minerali su spojeni s bojom, a stil frizura s azijskim duhom čitavog trenda. Sklonost ka linearnosti preklapa se s gotovo neformalnom mekoćom dužih i lepršavijih sekcija. Šiške oblikovane pomoću škara i kovrče koje slobodno padaju stvaraju prilagodljive stilove, idealne za sezonu u kojoj ljudi postaju odvažniji.
Što se tiče boja, Italian Style Framesi u svom stvaranju nije mogao zanemariti prekrasne nove nijanse – hladnu plavu boju i boju pijeska. Bilo da se koriste kao osnovne boje ili tek za kontrastiranje pramenova, one su logičan odabir za trend koji ističe metalik izgled i tople efekte. Sezonska paleta uključuje i osnovne boje kao što su: tamnoplava, crna ili kestenjasta koje se mogu dinamizirati izrazitim kontrastima.