Barber Akademija

Fotografije: Barber Akademija; Hairstyle News


Nas je u Akademiju spojilo: očuvanje tradicijskog obrta, promoviranje barberinga kao cjeloživotnog zanimanja te unaprjeđenje znanja i vještina. Upoznali smo se na Hairstyle Newsu, a spojila nas je želja za znanjem i frizerska strast te smo se prošle godine ujedinili. Tako smo prošle godine posjetili i Top Hair u Dusseldorfu, The Old School Schorem u Rotterdamu i The Nomad Barber u Berlinu. Ana Živko, Matija Ptić, Krešimir Španić te Siniša Šunjić, uz potporu barbera iz naše Akademije, na mnoštvu modela želi s vama podijeliti stečena iskustva. Prikazat ćemo različite pristupe šišanjima (tradicionalno, Schoremovo), načine kako uređivati brade, načine brijanja te korištenje različitih pomada i proizvoda specifičnih za muškarce.


Look & Learn seminar | 1. dan

Subota, 25. 3. 2017. 15:30 – 16:45

Ulaznice


Barber Akademija tim: 
Ana Živko, Matija Ptić, Krešimir Španić, Siniša Šunjić, Marino Bilić, Duje Tukić, Bruno Gajić, Josipa Drinovac, Dragica Kuntić i Marija Smolčić

O edukatorima

Krešimir Španić

Krešimir je završio obrtničku školu za frizera u Vinkovcima 1997. godine. Kao treća generacija u obitelji frizera za muškarce počinje raditi u salonu kod svoga oca, dok je djed u isto vrijeme još aktivan u svom vlastitom salonu od 1954. god.

Nakon 7 godina, 2004. godine, otvara vlastiti barbershop te se do danas neprekidno usavršava i širi poslovanje. Uz dugogodišnju suradnju s Keune akademijom zadnjih nekoliko godina ostvaruje suradnje i nastupe izvan Hrvatske. Prošle godine najznačajniji iskorak u njegovom usavršavanju uslijedio je posjetom kultnom Schoremu u Rotterdamu. Zajedničke suradnje i projekti, edukacije s Anom Živko, Matijom Ptićem te Sinišom Šunjićem rezultiraju formiranjem Barber Akademije.

Siniša Šunjić

Siniša je sasvim slučajno ušao u svijet muških frizura i brijačnica budući da je vlasnik diplome strojarskog tehničara.Hobi je pretvorio u posao, a iskustvo potrebno za otvaranje vlastitog salona stjecao je u dobro uhodanoj brijačnici, nakon čega je otišao raditi u frizerski salon za muškarce Goge. Tamo je proveo još četiri godine, nakon čega je došao red i na otvaranje vlastitog salona, koji uspješno vodi 17 godina. Siniša često zna istaknuti kako mu je velika potpora i edukativna podrška frizerska ikona Toni Plančić. Ostale članove Barber Akademija tima, Anu Živko, Matiju Ptića i Krešimira Španića, upoznao je preko društvenih mreža, na kojima je na kraju i pao dogovor za zajednički posjet kultnom Schoremu u Rotterdamu i konačnom oformljavanju tima.

Ana Živko

Ana je završila srednju Obrtničku školu u Osijeku, karijeru je započela u obiteljskom obrtu MARINA. Nakon 10 godina odlučuje se osamostaliti i otvara vlastiti obrt STUDIO NEW ORDER, koji samostalno vodi posljednje 3 godine.

Zadnjih se godinu dana više opredjeljuje i obučava za muške frizure i uređivanje brada, te dio salona prilagođava muškoj klijenteli. Isto se tako educira i prilagođava svoj tim barberinga, te se priključuje timu Barber Akademije.

Matija Ptić

Matija Ptić, zagrebački brijač, specijaliziran za uređivanje brada i brkova s 20-ogodišnjim iskustvom. Karijeru je počeo kao tehničar i edukator za frizersku kuću Dikson te je imao brojne suradnje i seminare s frizerima s područja Europe. 2013. godine, pri povratku iz roterdamske brijačnice Schorem, pokreće novi val u Zagrebu za muškarce željne promjene. Zbog velikog interesa cijeli jedan dio frizerskog salona Gospon Fulir posvećuje muškarcima koji redovito uređuju brade i brkove. Kako brade i brkovi dobivaju na značenju i predstavljaju novi stil, tako i frizure i njihovo stiliziranje prate taj stil.


Dobro došli u Zagreb! Dobro nam došli na Hairstyle News!

Za vaše poslovne kalendare:

HAIRSTYLE NEWS 2017
25. i 26. ožujka 2017. – Plaza Event Centar (nekadašnji Hypo Event Centar),  Zagreb

Informacije i vijesti o održavanju festivala možete pratiti na našem internetskom portalu.

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK