Za samo nekoliko tjedana bit će izabran svjetski pobjednik u preciznom šišanju, a uz njega i pobjednici država i regija u kojima će se ovo natjecanje održavati! Tom prilikom odlučili smo porazgovarati sa svim finalistima iz regije te predstaviti njihove dojmove o ovom natjecanju.

Zašto su se prijavili? Koji su bili najveći izazovi? Zašto je precizno šišanje vještina koja stalno treba usavršavati? I zašto je razmjena iskustva i njegovanje kreativne energije među kolegama od gotovo pa presudne važnosti? Saznajte više o dojmovima natjecatelja i naravno, ne zaboravite svoje kolege podržati i putem društvenih mreža!

MILOŠ MILOSAVLJEVIĆ, LJUBLJANA, SLOVENIJA
Zašto sam se prijavio na natjecanje? Jer sam htio izaći iz svakodnevice, upoznati sebe te svojim radom podijeliti kreativnu energiju s kolegama iz regije, a i šire. Osobno sam najviše uživao u stvaranju vanjskih polukružnih linija. Njih sam radio i usavršavao satima kako bih bio sasvim siguran u njihovo savršenstvo. Želio sam izaći iz svoje zone komfora, a ove su mi linije predstavljale velik kreativni izazov što je upravo ono što sam i htio za sebe.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Milosh Milosavljevic (@milosh_milosavljevic_) on

Kolegama koji vole precizno šišanje rekao bih neka izazovu sami sebe, neka si postave nove kreativne ciljeve jer samo tako možemo upoznati sebe, razotkriti svoj puni potencijal i upoznati kolege koji s nama dijele ovu strast. Hvala Precision Cutting Championship-u za ovo divno iskustvo!

MARIO VIDAČEK, ZAGREB, HRVATSKA
Natjecanja su u današnje vrijeme važna jer se na taj način budi kreativnosti, a osim toga pomažu nam pronaći nove načine kojima možemo ubrzati naš svakodnevni rad. Natjecanja naravno, osim profesionalnog, potiču i osobni razvoj! Obožavam precizno šišanje i izazove koje ono sa sobom nosi. Stvaranjem savršenog oblika frizure koji će trajati mjesecima u meni se budi neopisiva sreća i zadovoljstvo.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by VIDAhairdressing (@vida_hairdressing) on

Već godinama se natječem, no ovo sam natjecanje iskoristio za testiranje vlastitih osnovnih znanja, brušenje vještina i tehnika rada. Ipak, jedan od najvećih izazova bila mi je sama lutka na kojoj smo radili. Ona naime nema elastičnu kožu pa sam zapravo morao improvizirati.

Svim pratiteljima natjecanja volio bih poručiti kako ponekad doista nije sve u pobjedi jer se  već i samim sudjelovanjem razvijamo i na neki način pobjeđujemo sami sebe.  

VESNA IVENČNIK, POLZELA, SLOVENIJA
Natjecanje Precision Cuttting Championship posebno me razveselilo jer su zbog covid-19 situacije saloni bili zatvoreni pa sam tako svoje slobodno vrijeme mogla iskoristiti za njegovanje svoje kreativnosti. Precizno šišanje je doista veoma važna vještina koju neprestano treba usavršavati. Frizure klijentica u našem salonu u potpunosti zavise o preciznosti našeg reza i tome kako će on pružati mogućnost svakodnevnog stiliziranja kose kod kuće.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Glavniki in čokolada (@glavnikiincokolada) on

Svim frizerima preporučam što više natjecanja jer su to uvijek prilike za testiranje širine i kvalitete vlastitog znanja. Osim toga, to je nešto što klijenti vole jer im svakim natjecanjem  dajemo do znanja kako stalno usavršavamo svoje vještine te se tako osjećaju sigurnima u našim stolicama, a vole se s nama pohvaliti i svojim prijateljima što svakako nije na odmet.

MATJAŽ CEJ, NOVA GORICA, SLOVENIJA
Na Precision Cutting Championship prijavio sam se jer sam htio testirati svoju kreativnost i pokazati koliko je samodisciplina važna za savršenstvo preciznog šišanja. Za mene je bilo bitno da svojim radovima pokažem jedinstvenost svog frizerskog potpisa. Svako od nas ima svoj profesionalni put pa zato smatram kako ovakva natjecanja uvijek treba maksimalno iskoristiti kako bi isprobali svoje vještine i vidjeli jesmo li i koliko bolji od frizera koji smo bili jučer.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Matjaž Salon (@matjazsalon) on

Veoma sam zahvalan organizatorima ovog natjecanja jer su frizerima dali priliku da svoju ljubav prema preciznom šišanju usavršavaju i u ovim vremenima koja možda baš i ne potiču kreativnost. Ovo je natjecanje pokazalo kako i krizu možemo iskoristiti kako bismo potaknuli našu maštu. Štoviše, upravo su ovakve prilike izuzetno važne jer nas podsjećaju na sve one divne vrijednosti frizerstva zbog kojih smo se uostalom i odlučili za ovu karijeru. U našem poslu strast je možda i najvažnija komponenta jer nas potiče na rast i razvoj stoga svakako moramo iskristiti svaku priliku kako bi tu strast, taj žar održavali. 

ĐORĐE PETRAŠINOVIĆ, TRSTENIK, SRBIJA
Precizno šišanje je puno izazova. Potrebno je veoma detaljno odvajanje sekcija, potrebno je stalno paziti na poziciju tijela i glave te stalno voditi oblik kose u pravi smjer. Znao sam da mi već samo jedan pogrešan rez može onemogućiti napredak u sljedeći krug, a za mene je početni izazov bio još i teži jer sam na raspolaganju imao lutku loše kose, bez stalka. No, s velikom ljubavlju i željom nisam odustao i u zadnjim sam minutama ipak prijavio svoj rad!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Đorđe Petrašinović 0691712712 (@djoleart9) on

Naime, natjecanja te tjeraju da budeš bolji i da svaku minutu iskoristiš kako bi postao bolji. Sudjelovanjem na ovakvim događanjima pokazuje se veličina karaktera, kako u uspjehu, tako i u porazu pa mislim da je zato važno ne zaboraviti zašto smo uopće uzeli škare u ruke. Potrebno je puno vjere u sebe i svoje snove, a u trenucima kad nam ne ide sve od ruke, potrebno je pronaći načina da ipak stvorimo savršenstvo. Puno je prepreka i izazova kod tehnika preciznog šišanja, no uspješnim savladavanjem stalno njegujete svoju ljubav prema tom divnom zanatu.

KAKO ZGAT ACADEMY, DOMAĆIN NATJECANJA ZA HRVATSKU I ZEMLJE U REGIJI, OCJENJUJE SUDJELOVANJE REGIJSKIH FRIZERA NA PRECISION CUTTING CHAMPIONSHIP-u

Precision Cutting Championship dokazao je kako se Hrvatska i države u našoj regiji sve snažnije ističu kao dio vodećih zemalja po pitanju znanja preciznog šišanja, što do sada nije bio slučaj. Uz Hrvatsku, u kojoj je domaćin za natjecatelje iz cijele naše regije ZGAT Academy, ostale zemlje domaćini su: UK, Irska, Hong Kong, Vijetnam, Italija, Grčka i USA.

ZGAT Academy

„Stvarati osnovne oblike u preciznom šišanju uvijek je izazov, a kad ih odrađujete na lutki onda ta izrada traži dodatnu preciznost. Iznimno smo zadovoljni odazivom na natjecanje s obzirom da je ovo prvi puta da se natjecanje ovakve vrste održalo u našoj regiji. Natjecanja ove vrste uvijek su dobra jer pred nas stavljaju izazove i tako nas tjeraju da se pomaknemo iz naše zone komfora, upoznamo nove ljude i povežemo se s kolegama.

Ponosni smo što su svi natjecatelji/ce odradili odličan posao te tako pomogli da se na svjetskoj razini pokaže koliko kvalitetnih frizera/ki ima u našoj regiji. Uz nas koji smo suci u natjecanju i sve natjecatelje koji su se prijavili upisali smo našu regiju u sam vrh preciznog šišanja. Od srca čestitamo svim natjecateljima iz naše regije, kao i svim finalistima iz regije! Veselimo se dogovorenom druženju u ZGAT Academy u sklopu tečajeva koje smo poklonili svim natjecateljima/cama!”

Hairstyle News kao medijski pokrovitelj Precision Cutting Championship-a čestita svim finalistima i sudionicima prijašnjih krugova ovog izazovnog natjecanja! Dragi kolege, hvala vam na svakodnevnoj inspiraciji u ovim neobičnim vremenima. Svima želimo puno sreće te se nadamo kako ćete nas uskoro opet imati priliku zadiviti svojim majstorskim vještinama.

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK