GMD_9079 copy 2

Fotografije: Schwarzkopf Professional


Shaping Futures humanitarni je projekt Schwarzkopf Professionala i tvrtke Henkel, koji se treću godinu zaredom održava u Republici Hrvatskoj. Cilj projekta je educirati mlade frizere, pružiti im dodatna znanja i vještine te omogućiti lakše zaposlenje nakon završene srednje škole. U ponedjeljak, 27. lipnja 2016. godine u ASK Akademiji počela je dvotjedna edukacija za 20 učenika srednjih strukovnih škola iz Zagreba, Velike Gorice, Zaprešića, Dugog Sela, Oroslavja i Karlovca. Mladi frizeri u slijedeća dva tjedna, od renomiranih stručnjaka frizerske struke Saše Pušenjaka, Ivane Oletić, Danijele Slunjski i Mije Majhena imat će priliku steći iskustvo te se povezati s budućim poslodavcima. Projekt se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, pri ministarstvu kulture Republike Hrvatske i Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske, a projekt su odlučili podržati i partnerski saloni Schwarzkopf Professionala.

Schwarzkopf Professional

Shaping Futures

U četvrtak, 27.06.2016. u ASK Akademiji održana je konferencija za medije na kojoj su mladim frizerima podršku došli pružiti Renata Sabljak iz Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija te Rut Carek iz Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Glumci kazališta Komedija na svečanoj završnici projekta Shaping Futures u subotu, 09.07.2016. u 16 h u ASK Akademiji naći će se i u ulozi voditelja, te će svim polaznicima uručiti diplome za sudjelovanje u projektu.

Pozivnica na završnicu SF2016

O Shaping Futuresu

Shaping Futures je svjetska društvena inicijativa Schwarzkopf Professionala koja je započela s radom 2010. godine, u suradnji s neprofitnim organizacijama. Glavni cilj projekta je mladima u nepovoljnoj situaciji pružiti mogućnost izučavanja frizerske profesije i time im osigurati dodatna znanja i vještine za bolju budućnost.

Projekt Shaping Futures u Republici Hrvatskoj prvi puta je predstavljen u 2014. godini kao pilot projekt u trajanju od 30. lipnja do 5. srpnja 2014., pod pokroviteljstvom Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture, s ciljem razvoja budućnosti mladih frizera, uz naglasak na edukaciju mladih frizera Grada Zagreba i Zagrebačke županije. U 2015. projekt se proširio i na druge gradove u Hrvatskoj, a edukacija se produžila na period od dva tjedna. Shaping Futures 2016. također je u obliku dvotjedne edukacije, koja se sastoji od teorijskog dijela, radionica i učenja kroz zanimljive igre koje potiču na interakciju. Osim edukacije i kontakta za lakše zaposlenje, cilj projekta je promicanje i isticanje vrijednosti frizerskog zanata, zajedništva mladih ljudi, motivacije i želje za učenjem koje nikada ne prestaje.

Izjave edukatora:

Saša Pušenjak o Shaping Futuresu: Odličan je osjećaj prenositi znanje na druge osobe! Drago mi je vidjeti kako drugi imaju koristi od mojih savjeta, pogotovo mladi ljudi. Vjerujem da su se svi odlično proveli kao ja!

Mijo Majhen o Shaping Futuresu: Prijavio sam se kao edukator jer čvrsto vjerujem da je edukacija temelj za rast i razvoj i da je najvažnija kod mladih ljudi koji se tek oblikuju. Mi zajedno s njima ispisujemo bolju povijest. Uvijek sam za humanitarne inicijative koje će omogućiti nekome bolji život i bolju budućnost.“

Ivana Oletić o Shaping Futuresu: Smatram da naša struka može i zaslužuje više, a na ovaj način to i ostvarujemo. Vjerujem da mi učimo njih ali i učenici uče nas. Uče nas kroz svoju energiju i poletnost, daju nam neku novu snagu. A povrh svega toga, sjećam se sebe nakon srednje škole i sve bih dala da mi je netko tada pružio ovakvu priliku.“

Valentina Granić, učenica, Shaping Futures 2014.: Kada sam 2014. krenula na prvi dan edukacija nisam ni sanjala što me čeka, zakoračila sam u novi svijet čije su odlike profesionalnost, konstantno učenje, želja za radom, motiviranost, energičnost… Nakon tjedan dana edukacija sam se promijenila i znala sam da mogu još bolje i još više. Novim generacijama mladih frizera poručila bi da upijaju svo znanje koje im se nudi i da nikada ne propuste niti jednu priliku za učenjem i izražavanjem kreativnosti.“

Shaping Futures Logo copy 2

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK