Izabrane frizure na Slovenskom frizerskom festivalu 2019

Fotografije: Rok Zupančič


Ove se godine u Ljubljani po jubilarni 20. put održao Slovenski frizerski festival, najveće frizersko događanje u Sloveniji. Organizator Festivala, Uroš Popović, i ove je godine predstavio Festival u velikom prostoru ljubljanskog Gospodarskog razstavišča, gdje su brojni stručni posjetitelji uživali u festivalskim izložbenim prostorima, show prezentacijama na velikoj pozornici te specijaliziranim seminarima, održanim u manjim dvoranama.

Na velikoj je pozornici šest timova u svojim frizerskim kolekcijama predstavilo najnovije tehnike šišanja, bojenja i oblikovanja kose. Tijekom nastupa, u dupkom punoj velikoj dvorani osjetila se dobra frizerska energija, a nastupili su: Subrina Professional, Mič Styling Academy, Kristijan Petek (KSFH), Gašper Karničar i Dieter Kaiser (Schwarzkopf Professional), Metod Tasič i Fringe (Schwarzkopf Professional), Stevo Hair Academy (Keune) i Matrix Art Team. U maloj su dvorani sa specijaliziranim seminarom nastupili Matej Bogataj i Tailors & Trinity Team Slovenija, a posjetitelji su se razveselili i poslovnom seminaru Tanje Ciglarič.

Subrina Professional

Subrina Professional na velikoj se pozornici predstavila kolekcijom Gen-Z posvećenom generaciji mladih, iznimno digitalno pismenih i “ovisnih” o tehnologiji, stoga ne čudi da se za njih trendovi mijenjaju iznimno brzo. Za mnogobrojnu publiku posebnu su pažnju namijenili prezentaciji najnovijeg kalendara frizura, posvećenog inovativnoj koloracijskoj tehnici stvaranja piksel efekata u kosi.

Mič Styling / Paul Mitchell

Frizure iz najnovije kolekcije Hunnic bazirane su na ikonskim stilovima osamdesetih i ranih devedesetih godina i njihovom kontrastu kraćih linija u gornjim dijelovima kose i dužim sa stražnje strane glave. Kako ističe Mič Styling art team, u frizerske salone polako se vraćaju nježno voluminozne trajne frizure, ističući ljepotu modernih diskonekcija linija u frizurama.

Matrix

Seminar Matrix Art Teama bio je posvećen predstavljanju velikog broja modela različitih, a komercijalnih nijansi, podijeljenih u 3 skupine: Blonde, Brunette i Vivid. Članovi art tima s publikom su nesebično podijelili brojne savjete za stvaranje ovih zavodljivih nijansi, a svoj su seminar završili posebnom prezentacijom avangardnih frizura.

Kristijan Petek (KSFH), Gašper Karničar, Dieter Kaiser / Schwarzkopf Professional

Kristijan Petek, Gašper Karničar i Dieter Kaiser publici su otkrili najnoviju Schwarzkopf Professional Essential Looks kolekciju Creating Tomorrow’s Colour Today. Kristijan Petek je na seminaru predstavio i najnoviju KSFH kolekciju Living Hair, inspiriranu trendovima devedesetih godina.

Metod Tasič & Fringe / Schwarzkopf Professional

Što nas čini jedinstvenima i što čini ljepotu kose bila su glavna pitanja seminara Metoda Tasiča i posebnih gostiju iz Beograda, Fringe tima. Posjetitelji seminara mogli su uživati u prezentacijama njihovih najnovijih kolekcija: Metod Tasič otkrio je sve detalje iz najnovije kolekcije Die Gestaltung, a Fringe je predstavio kolekciju Spirit inspiriranu unutarnjom kreativnom energijom i duhom koji ju pokreće.

Stevo Hair Academy / Keune

Stevo Pavlović i članovi njegove Akademije predstavili su najnoviju Obsession kolekciju inspiriranu stilovima i estetikom osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća. Posebno su nadahnjujući razni detalji kontrastnih tonova koji su, kako ističe majstor, namijenjeni iskazivanju osobnosti i jedinstvenosti klijentica. Publici su prezentirali i True Beauty by Keune kreaciju koja je svojim intenzivnim nijansama oduševila publiku.

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK