Avangardne frizure na Alternative Hair Showu 2019

Fotografije: Alternative Hair Show, Alex Barron-Hough


Izraženost elemenata ironije, humora, parodije i teatralnosti u 2019. pruža inspiraciju brojnim modnim dizajnerima i umjetnicima, stoga ne čudi što su i organizatori Alternative Hair Showa iskoristili ovu jedinstvenu priliku za umjetničko istraživanje ovog utjecajnog stila. “Parody” je tema koja je ove godine inspirirala renomirane frizere, a koji su sa svojim besprijekornim frizerskim kreacijama nastupili na već 37. Alternative Hair Showu. Zadivljujuća ljepota ovog showa oživljava kreativnost globalne publike frizera, a osim toga, show je i ove godine odisao humanitarnom notom. Naime, više od 1,4 milijuna kuna prikupljeno je za pomoć djeci koja se bore s leukemijom.

Organizatori Alternative Hair Showa sa predstavnicima izabrane humanitarne fundacije

Na ovogodišnjem Alternative Hair Showu prikupljeno je više od 1,4 milijuna kuna za pomoć djeci koja se bore s leukemijom.

Parodija, stilski potez kojim stvaramo komične imitacije i čija je svrha izvrnuti izvorni smisao originalnih popularno kulturnih motiva, pokazala se kao savršen izbor za ovogodišnje frizere koji su najrazličitijim tehnikama i teatralnim prezentacijama na najvećem postolju avangarde budili maštu publike. Ipak, ova zadivljujuća estetika iza sebe skriva pravila čije poštovanje i poznavanje tradicije frizerstva samo najmaštovitijima nudi mogućnost besprijekornog stvaranja. “Parody” show je svakako dokazao da ljepotu doista možemo naći posvuda, čak i na mjestima na kojima ne bismo očekivali.

International Visionary Awards

I ovogodišnji Alternative Hair Show započeo je natjecanjem novih frizerskih vizionara pod nazivom International Visionary Awards. Nakon predstavljanja svih finalista proglašeni su pobjednici natjecanja. U kategoriji Šišanje i bojanje (Cut and Colour) pobijedila je Eva Stromblad iz Švedske, u kategoriji Avangarda (Avant Garde) pobijedio je Elvin Soh iz Malezije, a u kategoriji Muške frizure (Men’s) pobijedio je Lo Shih-Chen iz Tajvana. Među finalistima ovog prestižnog natjecanja koje prepoznaje samo najbolje radove, već drugu godinu zaredom bila je i Petra Blatnik Maček iz Slovenije.

Petra Blatnik Maček sa modelom na International Visionary Awards 2019

Petra Blatnik Maček

“Biti finalist ovako prestižnog natjecanja drugu godinu zaredom, za mene i moju ekipu suradnika zaista znači veliko priznanje za naš marljiv i uspješan rad. Zahvaljujem se svojim dugogodišnjim suradnicama, Mimi Antolović zaduženoj za fotografiju, stilistici Nini Jagodić te vizažistici Lei Bratovšek, a naravno, zahvalna sam i svom In Hair Art timu. U Londonu smo predstavili muški model iz kolekcije People of Colour i drago mi je da su kolege natjecatelji, a i komisija iznimno pohvalili naš rad,” rekla je za Hairstyle News Petra Blatnik Maček iz Slovenije.

Timovi koji su nastupili na ovogodišnjem Alternative Hair Showu:

Anne Veck (UK ) / Carlo Bay (ITA) / Dmitry Vinokurov (RUS) / HOB (UK) / Ken Zhou (CHN) / Klaus Peter Ochs (DE) / Laszlo Hajas (HU) / Marc Antoni (UK) / Mikel Luzea (ES) / Rudy Mostarda (ITA) / Raffel Pages (ES) / Saco (UK) / Sanrizz (UK) / Sassoon (UK) / TIGI Creative Team (UK)

 • 48
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

 • 48
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK