ALTERNATIVE HAIR SHOWLondon | 16. 10. 2016.
Fotografije: Alternative Hair Show; Alex Barron–Hough


Odiseja je jedan od dva grčka epa koji se pripisuje slijepom pjevaču Homeru. On opisuje pustolovine grčkog junaka Odiseja koji se vraća kući svojoj obitelji. U našem svijetu kose, ljepote i mode, Odiseja je metafora za osobno putovanje i razvoj svakog pojedinca. Frizeri se u svojim karijerama susreću s različitim izazovima, no pritom moraju ostati fokusirani na svoj krajnji cilj, a to je izvrsnost.

ALTERNATIVE HAIR SHOW

Na ovogodišnjem Alternative Hair Showu prikupljeno je 1.580.000,00 kuna za borbu protiv leukemije.

Ove je godine Odiseja inspiracija Alternative Hair Showa koji je pozvao neke od najvećih svjetskih frizerskih imena kako bi svoje ideje predstavili na velikoj pozornici legendarnog londonskog Royal Albert Halla. Alternative Hair Show je tako već 34. put zaredom oduševio i inspirirao frizerske timove i publiku. Frizerski su timovi iz cijelog svijeta pred 5000 frizera pokazali ono najbolje, a istovremeno tu je i humanitarni dio priče, naime prikupljen je pozamašni iznos za borbu protiv leukemije. Spektakularne prezentacije dvadeset međunarodnih frizerskih timova omogućile su prikupljanje impresivnih 190.319,50 funti za dobrotvornu zakladu Alternative Hair Charitable Foundation.

Tony Rizzo, osnivač Alternative Hair Showa

Ovogodišnji festival je bio zaista prekrasan, možda i najbolji do sada. Zahvalan sam frizerskim timovima na trudu i marljivom radu kojeg ulažu u svoje prezentacije. Vjerujem da je Alternative Hair Show najbolje mjesto za prezentaciju profesionalnih frizera iz cijelog svijeta. Svake godine skupljamo i novac za financiranje istraživanja leukemije, nadajući se pronalasku lijeka. Doniranim novcem pomažemo obiteljima čija su djeca oboljela od te teške bolesti. Iduće je godine pred nama 35. izdanje Alternative Hair Showa i tu obljetnicu želimo obilježiti posebnim programom.

 

 

 

 


INTERNATIONAL VISIONARY AWARDS

Ove je godine u natjecanju International Visionary Award sudjelovao i jedan frizer iz naše regije – Metod Tasič iz Slovenije koji se natjecao u kategoriji Cut & Colour.

Metod Tasič Visionary Awards

Metod Tasič, Slovenija

Sudjelovanje u Visionary Awards natjecanju za mene je neprocjenjivo iskustvo. Bilo je divno družiti se s frizerima iz različitih zemalja i dijeliti iskustva. Pripreme za natjecanje započele su odmah po saznanju da sam ušao u finale. Najprije sam izabrao model, a potom styling i make up. U London smo došli dobro pripremljeni, što se ogledalo i u cjelokupnom izgledu modela. Oduševila me pozitivna energija među natjecateljima i organizatorima – svi smo bili jedna velika obitelj, bez zavisti koja se kod nas često susreće. Iza scene su izgled mog modela i perfekcionizam mog šišanja pohvalili brojni frizeri, pa i neki od najrenomiranijih u svijetu. To mi mnogo znači te vjerujem da će mi sudjelovanje na ovom natjecanju otvoriti niz budućih prilika o kojima sam već započeo razmišljati.


AIPP KLAUS PETER OCHS

Na događaju podijeljene su i AIPP nagrade. Klaus Peter Ochs, ovogodišnji dobitnik priznanja AIPP i AHS Legend Award, živi i radi pod motom: „Uvijek idi barem jedan korak dalje.“ U svijetu frizerstva poznat je po svom progresivnom razmišljanju i kreativnosti. Priznanje mu je uručila Annie Humphries, legendarna koloristica Sassoon akademije.

 

AIPP NAGRADE

Tony Rizzo, Sergi Bancells i Annie Humphries proglasili su pet dobitnika AIPP natjecanja, a to su: Raffel Pages (Španjolska) u kategoriji Commercial Award, Angelo Seminara (Velika Britanija) u kategoriji Avant-Garde Award, Anne Veck (Velika Britanija) u kategoriji Photo Award,  Uros Mikic (Australija) u kategoriji Men’s Award i Hair & More (Španjolska) u kategoriji Video Award. 


 TIMOVI KOJI SU NASTUPILI NA Alternative Hair Showu 2016.

SASSOON UK – ALTAMODA IRELAND – ANTEO GEMINIANI ITALY – FELICITAS SPAIN – ROBERT MASCIAVE UK

LASZLO HAJAS HUNGARY – MIKEL LUZEA SPAIN – ANNE VECK UK – CARLO BAY ITALY – SANRIZZ UK   

KLAUS PETER OCHS GERMANY – BUNDY BUNDY AUSTRIA – KOHSUKE VISUAL NETWORK JAPAN

GOGEN ITALY – ROBERT CROMEANS USA – FEHRINGER AUSTRIA – MAHOGANY UK – SACO UK

DMITRY VINOKUROV RUSSIA – TIGI CREATIVE TEAM UK


Pročitajte i:

Avangardne revije frizerskih timova iz cijelog svijeta (1. dio)
Avangardne revije frizerskih timova iz cijelog svijeta (2. dio)
Visionary Awards 2016


ALTERNATIVE HAIR SHOW

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK