Pariz diše s modom. Nigdje drugdje na svijetu nema na okupu toliko mnogo modnih dizajnera koji kroz svoje ideje pokazuju toliko različitih aspekata mode. Najnovija kolekcija Intercoiffure Mondiala s barokno-etničke avanturama, folklornim stilom i kreativnim fantazijama pravi je emotivni izlet i neka vrsta kozmičkog putovanja. Barocco Ethnic, Folk Earth, Cosmic Trip i Mad Men nazivi su pojedinih stilova iz kolekcije Intercoiffue Mondial. U ovom foto sessionu spojeni su originalnost, elegancija, eksperimentiranje i vrhunsko umijeće svjetske modne meke – Pariza. Glavna modna tema je povratak seksipilu šezdesetih godina i retro šiku s velikim frizurama. Geometrija se provlači kroz divlje tornjeve napravljene od kose. Unatrag začešljane kratke frizure obojene su u intenzivnu plavu boju, a njihov volumen povećan je do maksimuma. Sve je ženstveno, senzualno, ali i nekonvencionalno. Wet look iz šezdesetih kombinira se s trakama od ispletene kose, Barbi stil doživljava svoju modernu adaptaciju, a tu je i glamurozni Brigite Bardot izgled. Duga kosa je raskošno oružje za zavođenje i simbol bunta. Teksturu i volumen kose obilježavaju živi pokret, valovi, kovrče i povratak spreja za kosu. Najnovija kolekcija Intercoiffure Mondiala strogo se drži najviših standarda kvalitete. Modna osviještenost i vrhunski profesionalizam u šišanju, bojenju i oblikovanju kose jasna su poruka koja se može iščitati iz onog što je predstavljeno. Pariz rješava svaku nedoumicu oko toga tko je na prvom mjestu u hijerarhiji modnih centara. Pariz je bez ikakve sumnje svjetska prijestolnica ljepote i mode. Individualnost, kreativnost i glamur stapaju se u cjelinu, a luksuz u Parizu znači imati stila.

Klaus-Peter-Ochs

Klaus Peter Ochs Predsjednik Intercoiffure Mondial

Najnovija kolekcija Intercoiffure Mondiala predstavlja najviše standarde kvalitete te se modni trendovi spajaju s vrhunskim frizerskim umijećem. Visoka moda se, pod vodstvom dizajnera Karla Lagerfekda, pokušava vratiti nekadašnjem majstorskom umijeću krojenja i ponovo otkriva vrijednost ručnog rada. To je filozofija koje se Intercoiffure Mondial oduvijek čvrsto držao. Modna osviještenost i vrhunski profesionalizam u šišanju, bojenju i oblikovanju kose jasne su poruke nove kolekcije. Retro izgled šezdesetih godina naglašen je velikim frizurama i geometrijskim rezovima i ponekad je romantičan, a ponekad mladenački i krajnje jednostavni.

 


Mad Men

U prvom planu je seksipil kao u šezdesetim godinama i ogromne frizure. Modni poklonici koji obožavaju stil američkog TV serijala Mad Men došli su na svoje.

POVRATAK VELIKIH FRIZURA
Seksi šezdesete
Kao da se sav svijet sastoji od kose; retro šik voluminoznih frizura. Geometrija se provlači kroz divlje tornjeve od kose. Unatrag začešljane kratke frizure obojene su u intenzivno plavu boju, a njihov volumen povećan je do maksimuma. Sve je ženstveno, senzualno i nekonvencionalno. Wet look iz šezdesetih kombinira se s trakama od ispletene kose.

RETRO-GLAMOUR ŠEZDESETIH
Sapunice i ulični izgled
Na scenu stupa nova ženstvenost á la Joan Harris. Fantastičan efekt postignut je bogatim i valovitim dimenzijama. Voluminozni, fenom sušeni bob, natapiran je straga. Njega nadopunjava savršena blond nijansa koja frizuri daje notu glamura. Modni obožavatelji stila američkog TV serijala Mad Men došli su na svoje. Duga, labavo svezana kosa u mekani konjski rep djeluje ležerno, ali ne i manje profinjeno. To je savršen primjer uličnog stila koji ostavlja bez daha. Pramenovi kose su natapirani i skupljeni na leđima. Nekoliko natapiranih pramenova daje cijelom izgledu dramatičan efekt i dojam ženske moći.

SPOJ FIKCIJE I STVARNOSTI
Glamur, ljepota, elegancija
Chemise stil s naglaskom na obrazima djeluje klasično, a istovremeno tako mladenački i svježe. On je posveta stilu razigranih šezdesetih. Diskretni modni dodatak frizurama su trake za kosu. Kovrče s ekstenzijama su blago natapirane, a kosa oblikovana u stožasti toranj nalik na košnicu predstavlja ekskluzivni frizerski umjetnički izričaj. Svjetlucave boje za kosu u bakrenim i čokoladnim nijansama daju cijelom izgledu profinjenost. Mad Men stil slavi povratak ženstvenim siluetama. Mad Men žene su poklonice modne klasike u kombinaciji sa sofisticiranim šikom.


Cosmic Trip

Moderna romantika. Prirodan i elegantan izgled duge kose. Pariški stil inspiriran Hollywoodom.

NEOROMANTIKA I LJUPKOST
Starlight Fashion
Moda je tu obasjana svjetlošću zvijezda, ekstravagancija je ukroćena. Meki, valoviti oblici odražavaju sjene sunca i zemlje. Svijet boja prožet je smeđim i medenim tonovima. Material girl s dugim, mekim kovrčama izgleda poput djevojčice – nepristupačno i prekrasno.

LEDENA HLADNOĆA LUKSUZA
Snovi i mašta
Ikone stila beskompromisno grade vlastiti stil, oni ne imitiraju, već njih imitiraju drugi. Cosmic Trip pokazuje teksturu kose, njezin volumen i dinamiku. Duga kosa je raskošno oružje za zavođenje, ali i simbol bunta. Ona je moderna adaptacija Barbi stila, kao i glamuroznog Brigite Bardot izgleda. Cosmic Trip kreacije govore o samosvijesti i ledenoj hladnoći luksuza. To je modni izričaj koji se nalazi na pola puta između tradicionalnog i modernog, ili nešto poput putovanja od Zemlje do Mjeseca.

DIVLJE, MLADENAČKI I LUDO
Hippie-anđeoski stilovi
Hirovito, opasno i tajanstveno, kozmička se dama igra s kontrastima. Spajaju se različite teksture, zaglađena kosa na vrhu glave kombinira se s nakovrčanim konjskim repom asimetrično stiliziranim preko jednog ramena. Imamo povratak valova, kovrča i sprejeva za kosu. Kosa srednje dužine oblikovana u voluminozne frizure s razigranim kovrčama – to je hippie – anđeoski stil.


Folk Earth

Etno izgled ponekad je predstavljen kao jednostavni šik, ponekad je on divlji i prirodan, ali uvijek je nekonvencionalan i označuje mješavinu kultura.

DUH PRIRODNE LJEPOTE
Ženstveno i romantično
Vizija ženstvenosti podrazumijeva raskošne frizure koje podrazumijevaju ljupkost, ljepotu i samostalnost. Folk earth zrači posebnim vrlo prirodnim duhom, ali ima u sebi i dašak mistike. Prozračan, lepršav i tajanstven, savršen je spoj raznih kulturnih utjecaja.

PRIRODNA LJEPOTA S EFEKTOM DIVE
Moderni nomadi
Teži se jednostavnoj eleganciji, ljepota obogaćena je dizajnerskim dodirom. Kosa je uvijena u jednom komadu poput spirale. Na prvi pogled rekli bismo da je ona slučajno uvijena, no zapravo je to pomno izvedeno stručnom frizerskom rukom i s mnogo kreativnosti. Naglasak je na blagim linijama i prijelazima. Boja kose je zdrava i sjajna crna boja, a oblici su raznoliki. Duga kosa s istanjenim pramenovima je voluminozno oblikovana s bočnih strana. Folk Earth je način života. Takozvani LOHAS živi zdravo i vodi računa o okolišu, ali ne odriče se luksuza, užitka i stila.

VINTAGE NA PARIŠKI NAČIN
Glamurozne punđe
Oduševljava nas umijeće oblikovanja punđi u stilu šezdesetih ili kao moderna interpretacija wet looka. Detalji su dostojni velikog spektakla. Obilan volumen odostraga odaje duh šezdesetih. Varijacijama na vrhu glave postiže se dojam raskoši. Što kosa pada ležernije i spontanije, to je cijeli izgled moderniji. Folk Earth donosi duh prošlosti i pristaje jednako dobro uz večernju haljinu kao i uz svakodnevni, ležerni izgled. Vrlo „pariški“, profinjen i ponosan stil, baš poput onog koji je modni dizajner Tom Ford kreirao za Julianne Moore u filmu Single man.


Barocco Ethnic

Fantastično, elegantno, progresivno i glamurozno.
Oblikovanje frizura koje kombinira poetiku mange i renesansni stil.

RENESANSA SE SUSREĆE S MANGOM
Manga poezija
Poetika mange spaja se s estetikom renesanse. Pariz sa svojom klasičnom arhitekturom i vrhunski dizajniranim noćnim barovima jednako je uzbudljiv kao i trendovski Barocco Ethnic izgled. On je mješavina kontrasta: senzualni boudoir stil isprepleće se s nepravilno pletenim pletenicama i divljim, dinamičnim kratkim frizurama.

RAFINIRANOST I MINIMALIZAM
Retro i boemski
Guste, dinamične, kratko šišane frizure ujedinjuju u sebi retro i boemski duh. Pletenica je poput trake od kose. Sve nas to podsjeća na izgled nove dizajnerske dive Gwen Stefani. Etno dolazi u pratnji ekstravagantnog ženskog glam rocka. Dodatak stilu je klasična dječačka frizura koja se vraća minimalizmu poput nekadašnje čuvene pixie frizure Audrey Hapburn. Boje su: platinasto plava i crna s plavim sjajem. Paris’ Most Beautiful Hair djeluje samostalno, različito, prekrasno.

ROCKABILLY AND BOUDOIR
Lady Gaga izgled
Barocco Ethnic je stil za vrlo emancipirane, ali i apsolutno ženstvene žene koje njeguju stil kultne glazbene zvijezde Lady Gage. Taj stil ponekad djeluje malo progresivnije u varijanti rockabilly plavuše, dok je ponekad naglasak na blagom buntu i boudoir šiku s nonšalantno spletenom pletenicom prebačenom preko ramena.


Intercoiffure Artistic Team:

Natasha Balabanova – Eastern Europe, Ukraine
Pasquale Giallonardo – Western Europe, Italy
Wendy Gunn – Oceania, Australia
Markus Herrmann – Western Europe, Germany
Christer Hertzberg-Haddad – Nordic, Sweden
Valery Lazarev – Eastern Europe, Russia
François Mazeau – Western Europe, France
Hiroyuki Ohbayashi – Asia, Japan
Mauricio Pina – Latin America, Brazil
Tullio Talia – Western Europe, Italy
Andreas­ Mayer – Fondation Guillaume, Austria
Jesús Romero – Fondation Guillaume, Spain

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK