Fotografije: The Precision Cutting Championship


Poznati su pobjednici prvog kruga frizerskog natjecanja Precision Cutting Championships koje se odvija isključivo na društvenim mrežama. Bira se globalni šampion u preciznom šišanju kao i šampioni po državama i regijama u kojima se ovo natjecanje održava. ZGAT Academy je domaćin natjecanja za Hrvatsku i zemlje u regiji, a ostale zemlje domaćini su: UK, Irska, Hong Kong, Vijetnam, Italija, Grčka i USA. Ovo je natjecanje namijenjeno svima koji se žele fokusirati isključivo na testiranje i prikaz ljepote svojih tehnika šišanja. Cijelo natjecanje možete pratiti na Instagram profilu @precisioncuttingchamphionships. A natjecanje za našu regiju ima svoj hashtag: #pcchampionshipcro.

Otkrivamo imena frizera iz Hrvatske, Slovenije i Srbije koji su svojim vještinama preciznog šišanja oduševili međunarodni žiri u sastavu: Dove Palmer, Benni Tognini, Nikos Kouros, Tamas Megyeri i Greta Morino.


U drugi krug natjecanja prošli su:

MARIO VIDAČEK, Zagreb, Hrvatska

VESNA IVENČNIK, Polzela, Slovenija

MILOŠ MILOSAVLJEVIĆ, Ljubljana, Slovenija

View this post on Instagram

@precisioncuttingchampionships #pcchampionshipcro

A post shared by Milosh Milosavljevic (@milosh_milosavljevic_) on

MATJAŽ CEJ, Nova Gorica, Slovenija

PETAR PAKAŠKI, Beograd, Srbija

ĐORĐE PETRAŠINOVIĆ, Trstenik, Srbija

Čestitamo svim finalistima koji su ušli u drugi krug natjecanja! Njih na putu do krune najboljeg čeka sljedeći izazov, a više detalja možete saznati u nastavku.

PROPOZICIJE ZA DRUGI KRUG NATJECANJA
Drugi krug je započeo 1. 6. i završava 22. 6. 2020., vremenski period za objavljivanje je 3 tjedna.

Tehnika 2. kruga – OBLA LINIJA (Round line)

Potrebno je napraviti fotografiju iz tri kuta po primjeru na zadanoj fotografiji. Ne treba potpuno kopirati rad na fotografiji. Potrebno je napraviti i video rada zadane tehnike. Primjeri će biti objavljeni i na socijalnim mrežama. Boja kose lutaka treba biti: crna, smeđa ili plava, bez modnih tonova. Fotografije/video trebaju biti snimljene sa mobitelom, na bijeloj pozadini.

View this post on Instagram

Precision Cutting Championship. Good Luck.

A post shared by Precision Cutting Championship (@precisioncuttingchampionships) on

Finalisti 2. kruga će svoje radove objaviti na Instagramu uz hashtag #pcchampionshipcro.

U periodu od 22. 6. do 28. 6. 2020. žiri će izabrati 5 najboljih koji će proći u 3. krug i završnu fazu natjecanja.

29.6. 2020. objaviti će se top 5 radova koji prelaze u sljedeću fazu natjecanja.

SAZNAJTE ŠTO DOVE PALMER SAVETUJE NATJECATELJIMA DRUGOG KRUGA NATJECANJA!

Dove Palmer, osnivač natjecanja Precision Cutting Championship, je prilikom proglašenja pobjednika prvog kruga posebno za Hairstyle News podijelio svoj savjet za sve finaliste koji se žele u drugom krugu natjecanja svojim vještinama posebno istaknuti. Saznajte što će suci najviše cijeniti u novim radovima sudionika: 

“Zaista su radovi svih izabranih sudionika prvog kruga bili impresivni i ponosan sam i zahvalan na njihovom uloženom trudu i radu. No, što je ono što će ih istaknuti u drugom krugu?

Moj savjet – posebnu pažnju posvetite stvaranju linija prirodnijih izgleda na prednjoj strani glave. A to možete postići samo tako da svoje linije po cijeloj dužini frizure stalno provjeravate sa češljem – počešljajte suhu kosu te savijajte češalj sve dok ne dođete do linije koju želite stvoriti. Stalno pazite na savršenstvo linija te postepeno šišajte, sve dok se oblici frizure ne usklade s linijom savitog češlja. 

No, koji je onaj dio frizure koji će zaista pokazati majstorstvo sudionika?

Svi znamo koliko je bitno uloviti ravnotežu i harmoniju između linija frizura na vratu i iza uha. Ovaj je spoj linija izuzetno zahtjevan i potrebno je puno vještina i samopouzdanja. Sretno svim sudionicima u Hrvatskoj i regiji, jedva čekam da nas ponovo oduševite!”

ZGAT ACADEMY ODLUČIO NAGRADITI IZNIMAN TRUD FRIZERA U VREMENU PANDEMIJE

ZGAT Academy odlučio je posebnom nagradom nagraditi svih 7 natjecatelja koji su se sa svojim radovima prijavili u 1. krugu natjecanja.“Smatramo da su svi natjecatelji odradili super posao, pokazali strast i predanost struci. U vremenu karantene, pod težim okolnostima uspjeli su ostati fokusirani i pokazati stručnost i kvalitetu u izradi svojih radova.
ZGAT akademija je odlučila nagraditi svih 7 prijavljenih frizera, te organizirati 1-dnevni tečaj, u kojem ćemo osim edukacije iskoristiti vrijeme da se upoznamo i stvorimo put za daljnje suradnje. Izrazito smo ponosni što su frizeri iz regije pokazali izvanrednu kvalitetu u svojim radovima.”

HAIRSTYLE NEWS, kao MEDIJSKI POKROVITELJ ovog natjecanja za našu regiju, čestita svim finalistima za drugi krug. A veselimo se i druženju sa svima njima na edukaciji koju im poklanja ZGAT Academy!

Pratite ovo uzbudljivo natjecanje na društvenim mrežama!

Globalno natjecanje: Instagram profil @precisioncuttingchampionships, natjecanje za našu regiju ima svoj hashtag #pcchampionshipcro.

Informacije i proces natjecanja možete pratiti i ovdje: 
@zgat_academy @palmerandcompanyinternational @hairstylenewscroatia

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK