Fotografije: The Precision Cutting Championship


Donosimo vam prve informacije o pokretanju globalnog frizerskog natjecanja u preciznom šišanju pod nazivom The Precision Championship. Bira se globalni šampion u preciznom šišanju kao i šampioni po državama i regijama u kojima će se ovo natjecanje održavati. Pravo za prijavu i sudjelovanje na natjecanje imaju svi frizeri, a više informacija će vam dati Dove Palmer, idejni začetnik natjecanja i Ivana Špicer u ime ZGAT Academy, domaćina natjecanja za Hrvatsku i zemlje u regiji.


Dove Palmer

“Brzi svijet tehnologije diktira našu današnjicu. U tom stalnom vrtlogu informacija je zato važno za svakoga od nas da prihvatimo sve novo, no trudimo se sačuvati frizerske osnove i dragocjeno znanje koje je i omogućilo razvoj modernog frizerstva.

Društvene mreže predstavljaju odličan primjer upravo ovog suštinskog izazova za našu industriju – društvene mreže su svakom pojedincu omogućile globalni dostup te dijeljenje iskustava, ideja i znanja. Zahvaljujući tome, zajedno činimo snagu globalne zajednice frizera.

I to je ono što je u fokusu online natjecanja “Precision Cutting” – na njemu mogu sudjelovati svi frizeri, pa kako oni iz velikih gradova kao i oni iz manjih mjesta. Svi smo jednakopravni i svatko ima mogućnost da postane šampion premijernog izdanja ovog natjecanja.

No, što je ono što ovo natjecanje čini drugačijem od preostalih? Ovo je natjecanje namijenjeno svima koji se žele fokusirati isključivo na testiranje i prikaz ljepote svojih tehnika šišanja. Bez manipulacije fotografija – prikupljeni radovi će razotkriti majstorstvo reza.

Moj savjet za sve zainteresirane polaznike? Budite autentični i vjerujte u ljepotu te suštinsku snagu svog reza.” – Dove Palmer, Palmer&Company, idejni začetnik i organizator natjecanja.

 

Ivana Špicer

„Precision Cutting Champhionship odvija se u cijelom svijetu. U periodu kada smo svi frizeri doma, super je da se pojavilo ovo natjecanje koje se može raditi iz sigurnosti našeg doma. Prve dvije faze možemo odraditi na lutki.

Super je za našu regiju s obzirom da se Hrvatska i sve države u našoj regiji ističu kao dio svjetske precision cutting scene, što se do sada nije događalo. Uz Hrvatsku, u kojoj smo domaćini mi (ZGAT Academy) za natjecatelje iz cijele naše regije, ostale zemlje domaćini su: UK, Irska, Hong Kong, Vijetnam, Italija, Grčka i USA.

Moje mišljenje je da se frizeri ne bi trebali osjećati prestrašeno da prijavljuju svoje radove zato što se traži precizno šišanje. Ono što bi nam trebalo ovo natjecanje dati je ohrabrenje za budućnost, potaknuti nas da pokušamo ili se okušamo u stvarima u kojima nismo do sada.

Nemamo što za izgubiti, a osjećat ćemo se super jer imamo postavljen izazov i priliku da uzmemo škare i češalj te vježbamo i stvaramo.“ – Ivana Špicer, ZGAT Academy, domaćin natjecanja za Hrvatsku i regiju.

View this post on Instagram

@precisioncuttingchampionships @zgat_academy

A post shared by Ivana Spicer (@ivanaspicer) on

 

THE PRECISION CHAMPIONSHIP OF CROATIA

PRAVILA NATJECANJA

On line natjecanje u 3 faze
Prijave za natjecanje: 20. 4. – 24. 5. 2020.
Natjecanje je otvoreno za 6 država u našoj regiji: Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Crna Gora.

FAZA 1
Prva faza počinje 20. 4. 2020. i završava 24. 5. 2020., vremenski period za objavljivanje/prijavu je 4 tjedna.

Tehnika faze 1 – Trokutasta graduacija (triangle graduation)
Potrebno je napraviti fotografiju iz tri kuta, primjeri će biti ponuđeni na socijalnim mrežama. Ne trebate potpuno kopirati sliku, oblik može imati šiške, drugačiju vanjsku liniju i stiliziranje. Boja kose lutaka treba biti: crna, smeđa ili plava, bez modnih tonova. Fotografije trebaju biti slikane sa mobitelom, na bijeloj pozadini.

Kako prijaviti svoj rad: Objavite svoj rad na instagramu s hashtag-om #pcchampionshipcro

U periodu od 24. 5. 2020. do 31. 5. 2020. suci će izabrati 10 najboljih koji će proći u sljedeću fazu natjecanja.

1. 6. 2020. objaviti će se top 10 radova koji prelaze u sljedeću fazu natjecanja.


FAZA 2
Druga faza počinje 1. 6. 2020. i završava 22. 6. 2020., vremenski period za objavljivanje je 3 tjedna.

Tehnika faze 2 – obla linija (round line)
Potrebno je napraviti fotografiju iz tri kuta, primjeri će biti ponuđeni na socijalnim mrežama. Ne trebate potpuno kopirati sliku. Napraviti video rada zadane tehnike, primjeri će biti objavljen na socijalnim mrežama. Boja kose lutaka treba biti: crna, smeđa ili plava, bez modnih tonova. Fotografije/video trebaju biti snimljene sa mobitelom, na bijeloj pozadini.

Kako prijaviti svoj rad: Objavite svoj rad na instagramu s hashtag-om #pcchampionshipcro

U periodu od 22. 6. 2020. do 28. 6. 2020. suci će izabrati 5 najboljih koji će proći u sljedeću fazu natjecanja.

29. 6. 2020. objaviti će se top 5 radova koji prelaze u sljedeću fazu natjecanja.


FAZA 3 – FINALE
Treća faza počinje 30. 6. 2020. i završava 17. 7. 2020., vremenski period za objavljivanje je 2 tjedna.

Tehnika faze 3 – Možete prikazati jednu od devet osnovnih tehnika.
Finalni radovi moraju biti odrađeni na živim modelima. Odjeća modela: bijela majica i svjetlije plave traperice, crveni ruž, i tamno našminkane oči. Primjeri fotografija će biti objavljeni na socijalnim mrežama. Potrebno je napraviti komercijalni oblik, koji se može primjenjivati u svakodnevnom radu u salonu. Boja kose modela mora biti u osnovnim tonovima (bez modnih nijansa). Fotografije trebaju biti slikane sa mobitelom ili kamerom, na bijeloj pozadini. Što je fotografija ljepše fotografirana, veća je šansa pobjede u natjecanju.

Kako prijaviti svoj rad: Objavite svoj rad na instagramu s hashtag-om #pcchampionshipcro

U periodu od 17. 7. 2020. do 7. 8. 2020. suci će izabrati najbolje i objaviti će top 3 rada: prvo, drugo i treće mjesto!


Što sve osvaja globalni pobjednik ovog natjecanja?

  • Osvajate titulu globalnog šampiona precitnog šišanja
  • Trofej & diploma
  • Frizerski pribor: škare, četke, češljevi
  • Mjesto na tečaju šišanja: Palmer&Company, Rush

Ekskluzivna nagrada za frizere iz regije
ZGAT Academy nagrađuje izabranog najboljeg frizera sa 3-dnevnom edukacijom kreativnog šišanja u njihovoj akademiji u Zagrebu! U izboru za ovu nagradu sudjeluju svi frizeri iz regije koji prijave svoj rad na natjecanju The Precision Championship s hashtag-om #pcchampionshipcro.

Medijski pokrovitelj natjecanja The Precision Championship za regiju @hairstylenewscroatia.

Hashtagovi uz najave na društvenim mrežama:
#pcchamphionshipcro

Više informacija: 
@zgat_academy
@precisioncuttingchamphionships
@palmerandcompanyinternational
@hairstylenewscroatia

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK