Brit1Najblještaviji događaj u frizerskom kalendaru Velike Britanije je dodjela britanskih frizerskih nagrada, a ta je večer za pamćenje održana u velikoj dvorani hotela Grosvenor House. Za jednog je frizera to bio i ključni trenutak karijere – Mark Leeson je proglašen Britanskim frizerom za 2014. godinu.


Tijekom 30 godina postojanja ove nacionalne strukovne nagrade, samo je petnaestero frizera ponijelo najprestižniju frizersku titulu i postalo Britanskim frizerom godine. Mark Leeson s ponosom je ušao u društvo frizerskih ikona i dosadašnjih osvajača nagrade, a to su: Trevor Sorbie, Anthony Mascolo, Irvine and Rita Rusk, John Frieda, Andrew Collinge, Nicky Clarke, Charles Worthington, Umberto Giannini, Beverly C, Mark Hill, Antoinette Beenders, Lisa Shepherd, Andrew Barton, Angelo Seminara i Akin Konizi.

Jayne Lewis-Orr  Izdavačica i glavna urednica  Hairdressers Journal Internationala.

Jayne Lewis-Orr
Izdavačica i glavna urednica
Hairdressers Journal Internationala.

Britanski frizeri međunarodno su poznati po svojoj kreativnosti, originalnosti i inovacijama. Ponosni smo što ova priredba nastavlja odavati počast najboljima u Velikoj Britaniji. Inspirativno je na ovu okruglu obljetnicu uočiti podizanje standarda među kandidatima u svim kategorijama. Čestitam svim ovogodišnjim pobjednicima koji zaista jesu najbolji od najboljih. 

 

 

 

 

Ceremoniju su vodili Jane Lewis-Orr – izvršna direktorica magazina Hairdressers Journal International i televizijska zvijezda James Corden. Na svečanosti su pripadnici frizerske industrije slavili britansku frizersku kreativnost. Svake godine profesionalci iz čitave Velike Britanije kroz fotografske prijave pokazuju svoje stručno umijeće i ljubav prema zanatu. Nagrade se dodjeljuju u devet regionalnih kategorija koje „pokrivaju“ čitavu Veliku Britaniju te u šest specijalističkih kategorija koje honoriraju vještine u specijaliziranim disciplinama. Ove posljednje kategorije su: Afro, Artistic Team (Umjetnički tim), Avant Garde, Newcomer (Mlada nada), Men’s Hairdresser of the Year (Frizer za muškarce) i Colour Technician of the Year (Tehničar za boje). Kandidirati se mogu frizeri iz bilo kojeg salona u zemlji i tako se natjecati s najvećim imenima frizerske industrije, a anoniman, neovisan i kontroliran proces ocjenjivanja jamči svakome pravedan tretman.

Brit2

 

Uz 30-godišnju tradiciju, Britanske frizerske nagrade jedinstvene su i po tome što se kandidati ocjenjuju isključivo na temelju fotografija koje demonstriraju njihov talent i vještine. Sve radove ocjenjuju mnogobrojni odbori sastavljeni od iskusnih i uvaženih stručnjaka, a rezultate prikuplja i analizira neovisna revizorska tvrtka.

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK