Fotografije: Belgrade GatHAIRing


Međunarodni frizerski festival Belgrade Gathairing 2 okupio je više od 700 frizera iz Srbije i regije koji su u beogradskom Belexpo centru, tijekom 7 nastupa spoznali frizersko umijeće i vještine 20 frizerskih edukatora iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Italije, Amerike i Španjolske.

Program je otvorio Toni Plančić performansom „Noć u muzeju˝te jedinstvenom kombinacijom pokreta, kostima, muzike i naravno frizure, publiku festivala ostavio bez daha. Njega je slijedio Alfaparf Milano tim, u sastavu Alesandra Fratinija i Giani Randa iz Italije, vrsnih stručnjaka i kolorista koji su s gošćom Andrianom David posjetiteljima predstavili najnovije trendove u bojanju kose i tehnikama šišanja. Odmah zatim, pozornicu je preuzela Tanja Šobota sa Uniteh timom te ispunila očekivanja publike. Posljednji nastup prvog dijela programa bio je rezerviran za Voju Radojevića, legendu srpskog frizerstva, kao i Revlon tim u sastavu: Aleksandar Demić, Una Radojević, Anja Demić i Veljko Radojević. Oni su tijekom nastupa kroz 25 modela na pozornici prikazali svoje viđenje frizerske kreativnosti i okupljenima prenijeli vrijedne savjete.

View this post on Instagram

@toniplancic 💥 #BelgradeGatHAIRing

A post shared by Belgrade GatHAIRing 2 (@belgrade_gathairing) on

Nakon pauze i nagradnog izvlačenja, slijedio je nastup pravih majstora svog zanata. Na pozornici su se predstavili Vladimir Blagojević, Igor Vasiljuk i Aleksandar Blagojević poznat po svojoj frizuri u obliku krune koju je napravio za britansku princezu Meghan Markle. U nastavku je slijedilo poslovno predavanje Milana Gardaševića i predstavljanje brenda Nika Srbija, dok su program zatvorili sjajni momci iz Beogradskog Berberina koji su sa gostom Lukom Nemcom iz Slovenije, posjetiteljima prenijeli svoja iskustva muškog šišanja te pokazali tajne ove struke.

Kako organizatori Boban Ristić i Dejan Kostić poručuju, ovo nije kraj, jer Belgrade GatHAIRing nastaviti će postojati, s ciljem da približi svjetske frizerske trendove domaćoj publici, kao i da stvori tradiciju koja će iz godine u godinu jačati lokalnu frizersku zajednicu.

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK