Fotografije: Josh Lamonaca
Autor: Irena Fišić
Promo


Frizerstvo već odavno nije samo sušti zanat. Frizerstvo je danas stvar prestiža, nadahnuća, nova umjetnost, kult.

Barbering, kao jedna od grana frizerske profesije, također, nikada još nije doživio svoj puni procvat kao u današnje vrijeme. Muške, i općenito kratke frizure nikada ranije nisu izgledale tako classy, opušteno, nonšalantno i istovremeno tako stylish.

Najnoviji trendovi otišli su toliko daleko da su i najženstvenije celebrity ikone poput Monice Belucci i Charlize Theron odrezale svoje zanosne uvojke i predstavile novu ženstvenost sa androgenim kratkim frizurama čistih linija.

David Beckam, Cillian Murphy, Jake Gyllenhaal, Alex Turner, Zayn Malik, pa čak i slavni redatelj David Lynch samo su neki od celebrity muškaraca koji su odlučili da njihova frizura bude njihov zaštitni znak, njihov trademark; i svom trademarku posvetili su najveću moguću pažnju.

Njihovi classy pompovi, valovi, slick frizure i “kokotice” nisu slučajnost ili znak da je njihov frizer samo imao dobar dan. Iza njih stoji čitava znanost i vrlo često nekoliko vrsta briljantina i pomada korištenih na samo jednoj frizuri, a ‘formule’ za iste te frizure strogo su i ljubomorno čuvana tajna barbera koji ih kreiraju.


Frizerske akademije kao budućnost frizerskog zanata

S pojavom trenda personaliziranih frizura, odnosno frizura sasvim prilagođenih konturama i samom izgledu i stilu njihova vlasnika, frizerski zanat dobio je jedan sasvim drugi smisao. Danas je to zanat koji zahtijeva konstantno praćenje trendova, sklonost ka umjetnosti, i dakako određeni stupanj obrazovanja.

Frizerske akademije tako su postale nove pošasti kojima teži gotovo svaki današnji mladi frizer, onaj koji u svojem radu želi da osjeti nadahnuće, nove izazove, zadovoljstvo, uspjeh.

Jedna od takvih akademija je i britanska Menspire Academy, sa jednim od njezinih predvodnika i osnivača – trenutno najvećim imenom u svijetu barberstva – Joshom Lamonaca.

Zahvaljujući mladim frizerima i entuzijastima iz Sarajeva, poput poznatog mladog frizera Harisa Sabotića (Change Studio, Sarajevo), Josh Lamonaca, Mick Jagger među barberima, dolazi u Sarajevo kako bi bosanskohercegovačkim frizerima otkrio najaktualnije trendove, tehnike, trikove i sve finese za kreiranje profinjenih, trendi i urban chic muških frizura, trikove kojima se služi njegova frizerska akademija koja svoja sjedišta ima u Londonu i Dublinu.

“Ako naučimo frizere i barbere kako razmišljati, a ne da samo kopiraju ono što su naučili na edukacijama, onda im možemo pomoći da ubrzaju i otključaju svoj pravi potencijal i otkriju kreativnu slobodu,” – Josh Lamonaca.

Barberski Jagger

„Pojedini frizeri i barberi ulažu mnogo truda i putuju u udaljene zemlje samo kako bi dobili inspiraciju i otkrili nove vidike na seminarima kakve drži Josh Lamonaca i njegov tim iz Menspire akademije. Tada  sam se zapitao: zašto Lamonacu ne bismo jednostavno doveli ovdje k nama?“ – rekao nam je Haris Sabotić.

Uz podršku nekolicine profesionalaca iz struke, te sponzora, među kojima se kao glavni našao i Frizerland – Harisova ideja postala je stvarnost.

Personalizirane frizure

Savršeni fejdovi,  konturiranje i kombiniranje različitih tehnika i stilova bit će u fokusu Lamonacinog seminara u Sarajevu. Fokus nije isključivo na frizuri koja je sama sebi svrha, već upravo na kreiranju personaliziranog stila koji će biti u službi ljepote vlasnika frizure, koja će pristajati njegovu licu i samoj njegovoj osobnosti. Kako napraviti idealan balans, savršen pad, teksturu i optimalno držanje frizure i kose – odgovore ćete dobiti upravo na ovom seminaru.

 

Look and learn seminar s Joshom Lamonaca bit će održan 24.11.2019. (nedjelja) u Hotelu Hills u Sarajevu (Ilidža), a cijena ulaznice je 250,00 KM.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti ovdje: https://forms.gle/o2hwGdLsg9G4zXcV8

Pročitajte i ekskluzivni intervju sa Joshom Lamonacom za Hairstyle News časopis!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK