Fotografije: Škegro d.o.o.
Promo


Korekcije boja čine ponajveće izazove za koloriste.

O najčešćim razlozima za korekcije boja i načinima njihova rješavanja razgovarali smo s edukatoricom Lidijom Vlahek iz Hair House edukacijskog centra, posvećenog koloristici. Saznajte zašto nije dobro kad “klijenti uzmu stvari u svoje ruke” te kako ipak pristupiti tom velikom izazovu.


Koji su najčešći razlozi za korekcije boja i skidanje neželjene boje s kose? 

Najčešći razlozi za korekcije i skidanje neželjene boje nastaju kada klijenti “uzimaju stvar u svoje ruke”. Oni nisu stručnjaci te ne poznaju dovoljno kemijske sastave i postupke te im za odabir boje služi samo fotografija na pakiranju, što naravno nije dovoljno za pravilan i željen rezultat.

Koji su najveći izazovi pri tom zahtjevnom koloracijskom procesu?

Prvi izazov je vrijeme. Svi očekuju da se sve može odraditi unutar 2 sata. Ponekad je potrebno 4 -5 sati, a nekada je čak potrebno doći i više puta na korekciju bojanja. Zato se nakon temeljitih konzultacija s klijentom preporučuje pramen test kojim vidimo stvarno stanje boje. Tada znanje dobiva na cijeni. Poznavanjem pravilnog odabira pigmenata možemo očekivati i dobre rezultate.

Koje nijanse boja je najteže ispraviti?

Zeleni ton je nešto što svakako nitko ne voli. Transformirati ga u lijepu nijansu nije jednostavno. Hladna – ledeno plava ili plava kosa koju želimo vratiti u lijepu prirodnu nijansu, vrlo lako mogu dobiti refleksiju zelenog tona.

Direktni pigmenti ili jarke boje mogu nam zadavati probleme. Izbijeljena, oštećena i porozna kosa trajno će zadržati određenu količinu pigmenata u dijelovima gdje je kutikula najviše otvorena i nažalost ponekad je jedino rješenje šišanje.

Koji su vaši top proizvodi i tehnike za korekcije boja?

Dekoloranti su u većini korekcija neophodni. Svakako smo zadovoljni što mi u ponudi imamo Eliminator (kiseli dekolorant za skidanje sintetičkog pigmenta), Gele izbjeljivač, Freehand te Premium izbjeljivač (lužnati). Uz dekolorante neizostavne su i Senseo boje (demi-permanentne) s kojima eliminiramo ili toniramo do željene nijanse.

Kako koloristi mogu spriječiti moguće oštećenje kose ili postizanje krivih nijansi? 

Konzultacijom i temeljitim pregledom stanja kose te poznavanjem kemije svakako možemo spriječiti oštećenja na kosi. 

Edukatorica ste Hair House edukacijskog centra, posvećenog koloristici. Kako problemu korekcija boja pristupate na vašim seminarima? Što sve koloristi mogu naučiti?

Na našem prvom i osnovnom modulu BACK TO SCHOOL veliku pažnju posvećujemo teoriji gdje budimo “uspavano” znanje. Bitno je da svi znamo kako su raspoređeni pigmenti, s kojim tonovima radimo matiranja, koja je uloga razvijača, dekoloranata ili izbjeljivača, permanentnih, demi-permanentnih boja te boja bez amonijaka i direktnih pigmenata.

Nakon temeljitih konzultacija s klijentom preporučuje se pramen test kojim vidimo stvarno stanje boje. Tada znanje dobiva na cijeni.

Hair House edukacijski centar – oaza znanja za koloriste

Hair House edukacijski centar nudi raznoliku ponudu edukacijskih modula u koloristici od kojih je osnovni i, sa svojim fokusom na osnovama koloristike i koloracije, najvažniji „BACK TO SCHOOL“.

„BACK TO SCHOOL“ kako i sam naziv govori nudi povratak u školu! Pozabavit ćemo se teorijom i educirati i podsjetiti vas o proizvodima i tehnikama: boje, izbjeljivači, cremoxyd (razvijači), Ostwaldov krug, primjena nijansera i sve što spada u termin „pravilnog bojanja“, a zatim ćemo sve to i primijeniti na modelima. Nakon završenog prvog modula sami možete odabrati koji dio naših daljnjih modula Vas interesira i s našim prodajnim predstavnicima dogovoriti termin za neke od ostalih modula iz ponude.

Hair House edukacijski centar, posvećen koloristici

U pripremi su i sljedeći moduli: 

BE MY BLOND (bojanja i izbjeljivanja u sve plave tonove)
TOUCH ME GENTLY (bojanje, toniranje demi-permanentnim bojama)
THE FUTURE HAS COME (bojanje bojama bez amonijaka)
I WANT TO KNOW MORE (za frizere sa završenom školom, no koju su ipak početnici, u trajanju od 4 dana).

Pred nama je nova godina i želimo se što bolje pripremiti za nju, stoga ako vam je naša ponuda zanimljiva pozivamo vas da nam se obratite s povjerenjem! Vidimo se!       


Za više informacija obratite se na:

Edukacijski centar Hair House

091-432-8781

lidija.vlahek@skegro.hr

 
Najnovije objave pratite na:

 

 
 • 153
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

 • 153
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK