Barbershop Arena - Tonino Barbieri & Leekarija Barbershop

Dva mlada vlasnika brijačnica. Toni je freestyle brico i ljubitelj klasično-modernog barberinga, a ono što ga izdvaja je vještina sa škarama i britvom. Domagoj svoju brijačnicu vidi kao mjesto gdje muškarci mogu osjetiti dozu wellnessa uz tretmane šišanja i brijanja klasičnog i modernog barberinga. Uživajte u intervjuu s Domagojem i Tonijem. Vidimo se na Hairstyle Newsu u Opatiji!

Kako biste u 3 riječi opisali svoj stil frizerskog rada?

Domagoj: Pedantan, relaksirajući, moderan.
Toni: Klasično moderni brico.

Što želite prenijeti posjetiteljima vašeg nastupa na Hairstyle Newsu 2022?

Domagoj: Posjetiteljima našeg nastupa želim prenijeti nove trendove i skrenuti pozornost na detalje.
Toni: Volio bih prenijeti ono što sam ja osjetio i doživio kada sam prvi put posjetio Hairstyle News festival. Ukratko rečeno – motivaciju, nadahnuće i znanje!

Koje su vam osobne kvalitete pomogle na putu vašeg uspjeha u frizerstvu?

Domagoj: Jedne od važnijih osobnih kvaliteta koje su mi pomogle na putu vlastitog uspjeha su sigurno poniznost, strpljenje te velika želja za učenjem i napredovanjem.
Toni: Prvenstveno bi to bila disciplina, zatim odgovornost te odricanje. Ključ uspjeha svakako je ljubav prema poslu.

Što biste željeli da vam je rečeno prije nego što ste otvorili vlastiti barbershop?

Domagoj: Volio bi da sam sam sebi mogao reći: “Daj malo više hrabrosti i samopouzdanja!”, jer sad kada gledam unatrag imam osjećaj da su drugi više vjerovali u mene, nego ja sam.
Toni: Da sam za svaku pogrešku koja se dogodi odgovoran samo ja te da je odličan tim veoma važan faktor uspjeha.

Što biste savjetovali nekome koga nadahnjuje karijera poput vaše?

Domagoj: Savjetovao bi im da definitivno budu svoji i iskreni, da slušaju svoju intuiciju i da vjeruju u svoju viziju, a što je još važnije, da se okruže šačicom ljudi koji će im kada zagusti biti vjetar u leđa – jer to te gura dalje.
Toni: Bit će uspona i padova, neočekivanih situacija, dobrih i loših. Poanta je iz svega nešto naučiti, uživati u procesu i razvijati se. To je najljepši osjećaj i motiv za ići naprijed.

Recite nam nešto o sebi, a što bi kolege frizere moglo iznenaditi?

Domagoj: Moglo bi ih iznenaditi da sam se profesionalno bavio breakdanceom 20 godina i između ostalog da smo moja plesna ekipa i ja bili u finalu prvog Supertalenta u Hrvatskoj.
Toni: Izvan radnog vremena puno pažnje posvetio sam raznim sportskim aktivnostima zbog mentalnog i fizičkog zdravlja. Primijetio sam da sve više kolega iz struke ima pojedinih zdravstvenih problema što me potaknulo na veću brigu o samom sebi.

Koje usluge su najtraženije u vašem salonu?

Domagoj: Trenutno najtraženije usluge u našem salonu su fade i taper fade šišanja, a od full paketa wellness tretmani šišanja, uređivanje brada i brijanja s vrućim ručnicima uz masažu lica.
Toni: Šišanje kose je najtraženija usluga u našoj brijačnici, a druga najtraženija bila bi trim brade.

Koje usluge u salonu su vam poslovno najisplativije?

Domagoj: Sa sigurnošću mogu reći moderna šišanja.
Toni: Šišanje i trim brade.

Kako rješavate problem neotkazivanja termina u vašem salonu?

Domagoj: Trenutna politika je ljubaznost, koja naravno ima i svoje granice. Naša brijačnica nije samo mjesto za ošišat se ili obrijat, volimo taj naš slogan – “izliči se”, pa se tako većina klijenata nauči na prijateljsku atmosferu i odnos. U 99% slučajeva ili zbog respekta ili zbog našeg podsjetnika na termin dan ranije, isti otkažu na vrijeme, a onaj 1% možda u budućnosti bude morao podmiriti svoj ne dolazak plaćanjem usluge na idućem terminu, u slučaju da se odluče opet doći kod nas.
Toni: Tek nedavno smo uveli plaćanje neotkazanih termina, a cijena termina se plaća u punoj cijeni, ovisno o dogovorenoj vrsti usluge, prilikom sljedećeg posjeta brijačnici. Imamo veliku listu čekanja te smo morali na određeni način pronaći način da “zaštitimo” prvenstveno vlastito poslovanje, a s druge strane da klijenti imaju osjećaj odgovornosti prema nama kakav mi imamo prema njima, ali i odgovornost prema drugima koji se žele ošišati ili urediti bradu. Želja nam je pružiti vrhunsku uslugu velikom broju ljudi, a to možemo jedino uz međusobno poštivanje.

Recite nam nešto o vašoj suradnji s brednom STMNT?

Toni: Zadovoljan sam kvalitetom proizvoda, a i od klijenata dobivam veoma pozitivne povratne informacije jer su pojedini klijenti “ludi” za STMNT Matte pastom za kosu. Dizajn i ambalaža mi se jako sviđaju, jednostavni su , a opet s druge strane izgledaju ekskluzivno. Većina proizvoda ima ugodne i privlačne mirise što je dodatni plus.

I za kraj, podijelite s nama koji je vaš najdraži proizvod?

Domagoj: Definitivno STMNT Fiber Pomade – najviše zbog efekta i teksture s kojom se kosa lako može preoblikovati, a i odličan miris je dodatni plus.
Toni: Definitivno STMNT Matte pasta za kosu.

Barbershop Arena - STMNT

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK