Fotografije: Instagram


Pompadour frizure, pomodni brkovi i brade odvažnih oblika – upoznajte se s top 3 barbera čiji će vas rad inspirirati svakog dana!


The Bloody Butcher @the_bloody_butcher

Iza ovog Instagram-imena skriva se Bertus koji je s prijateljem Leenom osnovao svjetski poznatu brijačnicu i akademiju Schorem, a ona je u brijačkom svijetu sinonim za očuvanje tradicije. Brijačko iskustvo započinje već na ulaznim vratima brijačnice na kojima stoji natpis: Ovo je mjesto samo za muškarce! O svojoj brijačkoj filozofiji Bertus kaže kako “muškarci žele što bolji izgled, u što je moguće kraćem vremenu i zato je pouzdanje ono što čini najveću razliku među barberima. Oni moraju biti tehnički savršeni, no trebaju ih zanimati i osobnosti njihovih klijenata. Moraju za njih stvoriti frizure koje poštuju ritam njihovih života i svakim posjetom nuditi jednako kvalitetnu uslugu.”

Tom Chapman @tomchapman_hair

Što je ono što ovaj renomirani britanski barber najviše voli kod barberinga? “Obožavam kako je barbering svake godine sve kreativniji zanat. Mislim da se današnji muškarci sve više igraju oblicima njihovih frizura. Čak bih rekao da su mnogo slobodniji po tom pitanju nego žene, koje je ponekad zaista teško izvući iz zone komfora,” kaže Tom Chapman. Na njegovom Instagram-profilu možemo naći brojne ideje za stiliziranje svakodnevnih muških frizura, a ono što ih čini dodatno posebnima njegova je pažnja oko detalja! Tom Chapman je i osnivač humanitarne organizacije The Lions Barber Collective, namijenjene podizanju svijesti o mentalnom zdravlju muškarca. Kako pojašnjava Chapman, brijačnice su oaze za muškarce, u kojima se često otvore svojim barberima sa svojim različitim problemima, a ova humanitarna organizacija educira barbere kako bi uspješno savjetovali i upućivali muškarce na zdravstvene institucije onda kada je to potrebno.

View this post on Instagram

I cut hair. A tattoo that has been with me over a decade now and I’m even more passionate about the hair industry than ever. When I had this done, never did I image the journey I would setting out on. I am eternally grateful for all the opportunities I have gained and all the people I have met along the way, I know without you I would not be where I am today. #icuthair #TCXHD #tomchapman #tomchapmanhair #tomchapmanhairdesign #tomchapmanbarbering #behindthechair #tomchapmaneducation #menshair #fade #barber #barbering #barberlife #hair #hairstyles #hairstylist #barbershopconnect #internationalbarbers #jrl #keune #bluebeardsrevenge #quarteredsteels #keunehaircosmetics #barbercomp @internationalbarbers @menshair.pro @sharpfade @barbershopconnect @jrlusa @quarteredsteelsforlife @keunehaircosmetics @thebluebeards @fitforvikings @behindthechair_com

A post shared by 𝕿𝖔𝖒 𝕮𝖍𝖆𝖕𝖒𝖆𝖓 (@tomchapman_hair) on

Josh Lamonaca @joshlamonaca

Josh Lamonaca je jedan od trenutno najutjecajnijih barbera u svijetu, a o stiliziranju muške kose učio je kod renomiranih frizera kao što su Akin Konizi, Darren Bain i Andrea Martinelli. On je barber koji svoj početak u svijetu barberinga može zahvaliti nogometnoj zvijezdi Davidu Beckhamu. Već je kao mladi nogometaš, u dobi od 15 godina, stalno istraživao načine stvaranja frizura u stilu ove ikone muškog stila, a svakim pokušajem sve se više zaljubljivao u svijet barberinga! Kod njegovog rada možemo uživati u jedinstvenoj kombinaciji klasičnih barbering tehnika i modernih geometrijskih linija frizura, a kako Lamonaca pojašnjava prvenstveni cilj njegovog rada je da njime ističe prirodnu ljepotu muške kose.

View this post on Instagram

T R A I N I N G C A M P 🇬🇧 • Nothing beats being home from travelling around the world, when you got people who travel around the world that come to you. Last week @menspireacademy we had a one week course where I got to share my knowledge amongst people from South Africa 🇿🇦 Mexico 🇲🇽 Ireland 🇮🇪 Scotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 uk 🇬🇧 and Italy 🇮🇹 • This is what I got to unload on day 1! Oh and if your wondering or would like to make a remark on the neck being a little red…I don’t need to edit, let the world see real..✌🏻 • #edison ______________________________________________________ For more information on education UK and international email education@menspire.co.uk furthermore head to site at www.menspire.co.uk/academy • ______________________________________________________ #Menspire #menshair #realtalk #mensfashion #hair #haircut #hairdressing #hairstyles #barbershopconnect #skinfade #barber #barbering #ukbarber #americansalon #craftbarber #uk #barbersinc #barbersinctv #btconeshot_men18 #internationalbarbers #hairbrained #sharpfade #beard

A post shared by JOSH LAMONACA (@joshlamonaca) on

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK