Frizeri iz čitave Velike Britanije svake godine ulažu mjesece napornog rada pripremajući frizure za neku od petnaest kategorija ovog natjecanja. Sudionici se mogu prijaviti u devet regionalnih kategorija te šest specijaliziranih kategorija u kojima se ocjenjuju specifične vještine – Afro frizer, Muški frizer, Mlada nada, Umjetnički tim, Avangarda i Tehničar za boje. Svaki od prijavljenih ili nominiranih pripremio je kolekciju od osam fotografija koje su samostalno ocijenili neka od najtalentiranijih i najpoznatijih imena frizerske industrije. U nastavku možete saznati nešto više o ljudima koji svojim škarama „kroje“ britansko frizerstvo te vidjeti i njihove kolekcije.

LONDON | 25. 11. 2013.
Fotografije: BRITISH HAIRDRESSING AWARDS


"Britanski

Britanski frizer 2013. godine Akin Konizi, direktorica HJ magazina Jayne Lewis Orr i Michael Bergmann iz Schwartzkopf Professionala.

Akin Konizi proglašen je Britanskim frizerom godine za 2013. godinu, osvojivši tako najznačajniju nagradu HJ časopisaBritish Hairdressing Awards. Direktor HOB salona tu je nagradu dobio četvrti put u karijeri, i taj je trenutak bio vrhunac blještave večeri u londonskom Grosvenor House hotelu čiji su voditelji bili: izdavačka direktorica HJ magazina Jayne Lewis Orr te komičar i glumac David Walliams.

Proglašeno je i devetero pobjednika u regionalnim, kao i šestero u specijalnim kategorijama. Uz ovogodišnje pobjednike priznanja su dobili i Ken Picton, Kay McIntyre i Kevin Kahan, koji su ušli u Kuću slavnih britanskog frizerstva zahvaljujući tome što su tri puta osvajali nagrade u istoj kategoriji.

Prije nego što je dodijeljena finalna nagrada večeri, 1700 oduševljenih posjetitelja uživalo je gledajući modele kojima se predstavilo svih osmero nominiranih u kategoriji Britanskog frizera godine. Svaki od nominiranih na dva je modela prikazao svoju interpretaciju visoke mode. Revija je pokazala zbog čega su ti frizeri najcjenjeniji u branši.

Nakon toga došao je trenutak za najviše priznanje u britanskom frizerstvu. Michael Bergmann iz Schwartzkopf Professionala pridružio se na pozornici Jayne Lewis Orr, kako bi Akina Konizija proglasio osvajačem nagrade za britanskog frizera 2013. godine.

Predstavljanje finalista za Britanskog frizera godine

Jedan od najzanimljivijih trenutaka na dodjeli Britanske frizerske nagrade svakako je revija modela koja predstavlja frizere nominirane u kategoriji “Britanski frizer godine“.

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK