casopis-br25

NASLOVNICA
Mark Leeson
Kolekcija | Spotlight

Frizura | Mark Leeson
Make-up | Claire Read & Denise Rabor
Styling | Bernard Connolly
Fotografija | Andrew O’Toole
Kolekcija | Spotlight

SADRŽAJ

13 Katalog festival: HAIRSTYLE NEWS 2015
22 Pobjedničke kolekcije: BRITISH HAIRDRESSING AWARDS 2014 22 CHIE SATO / 24 MARC ANTONI ARTISTIC TEAM / 26 ANGELO VALLILLO / 28 SHARON MALCOLM / 30 BRENT BARLOW & ROSIE BINNS / 32 TONI STEPHENSON / 34 COS SAKKAS / 36 PHILIP BELL / 38 MARTIN CREAN / 40 NICK MALENKO & SOPHIE BEATTIE / 42 BRUNO MARC GIAMATTEI / 44 CHARLOTTE MENSAH / 46 JAMIE BENNY / 78 MARK LEESON / 80 DARREN AMBROSE / 82 ERROL DOUGLAS / 84 MARK HAYES / 86 GARRY HOOKER & MICHAEL YOUNG / 88 AKIN KONIZI / 90, 94 JAMIE STEVENS / 92 ANGELO SEMINARA / 96 CLAYDE BAUMANN 50 INTERVJU: ALAN AUSTIN-SMITH – THE FANTASTIC HAIRDRESSER
52 Reportage: MEDULLA 2015
56 Intervju: NEVEN RADOVIĆ – PRIČA O USPJEHU
62 Intervju: GENTLEMAN’S JACK BARBER SHOP
68 Editorial: VISION OF THE ELITE – AMOUR
76 Reportage: BRITISH HAIRDRESSING AWARDS 2014
108 Trendovi proljeće/ljeto – FRAMESI
110 Frizerske kolekcije: 110 TREVOR SORBIE / 112 SASSOON ACADEMY / 114 MUSE / 115 GALLAGHER & HORNER / 116 RUSH HAIR / 118 ROYSTON BLYTHE / 119 NEIL BARTON / 120 KEN PICTON / 121 PAUL STAFFORD / 122 SANRIZZ / 123 IDEA ACADEMY / 124 STEVO HAIR ACADEMY / 126 MIČ STYLING ACADEMY / 128 EMBASSY

PRELISTAJ ČASOPIS

UVODNIK

Dragi frizeri,

zadovoljstvo mi je pozdraviti vas u 25. broju časopisa Hairstyle News. Sretan sam dok pišem uvodnik jer je to znak da smo pripremili još jedan broj časopisa. I ovog smo se puta potrudili pripremiti za vas sadržaje koji će vas nadahnuti pri obavljanju svakodnevnih poslova jer svima su nam potrebni novi izazovi. Sedam godina recesije je iza nas, a izlaz iz krize se ne nazire i mnogi su saloni prisiljeni snižavati cijene svojih usluga. Klijenti jednostavno nemaju novca te vlasnici salona snižavaju cijene kako bi ih privukli u salone i kako bi održali svoje poslovanje. Većina vlasnika salona to čini jer ne zna kako privući klijente u salone i onda rade mnogo i naporno, uništavaju svoje zdravlje, a zarada nije adekvatna uloženom trudu i radu. Koliko dugo oni mogu izdržati takvu situaciju? To sigurno ne može biti dugoročna poslovna odluka. Kako onda vratiti više cijene, kada je niža cijena sada za klijente postala realna? Vlasnici se nekih salona nisu odlučili na takav rizičan poduzetnički korak, već su se opredijelili za obogaćivanje svojih usluga te ulaganje u svoju edukaciju i edukaciju svojih zaposlenika. Svjesni krize i problema na tržištu oni pokazuju poduzetnički duh i ustraju u tome da se frizerski rad ne podcjenjuje. Oni bi trebali biti uzor ostalim salonima jer klijenti vole osjećati da su u sigurnim rukama i vole znati da njihov frizer prati modne i tehnološke trendove. Klijenti za svoje novce žele dobiti najbolju uslugu po fer cijeni. Ukoliko se pitate što učiniti, učite od onih koji imaju poduzetnički duh. Ne mislim da biste ih trebali jednostavno kopirati, već morate poduzetnički promišljati razvoj svog poslovanja na vaše zadovoljstvo i zadovoljstvo vaših klijenata.

Svima vama koji naš časopis čitate na riječkom frizerskom festivalu želimo dobrodošlicu. I ove smo se godine potrudili pripremiti vam 100% kvalitetan frizerski program. Naglasak je ovogodišnjeg festivala na poslovnoj edukaciji. Uz ostale naše poslovne predavače, posebno bih izdvojio uglednog festivalskog gosta iz Londona Alana Austina-Smitha. On će s vama podijeliti sve stavove o tome kako frizersku strast pretvoriti u profit. Ove godine na programu imamo i puno muškog šišanja koje je u duhu obnavljanja brijačkog zanata. U svijetu je to veliki trend koji se sve više razvija i kod nas. I ove godine na maloj i velikoj festivalskoj pozornici možete upoznati recentni rad i najnovije kolekcije frizerskih akademija. Za vas smo okupili i 9 frizera koji su svojom stručnošću, izvrsnošću i radom obogatili frizersku zajednicu u regiji. Više informacija o programu, seminarima i ostalim događanjima možete saznati na 13. stranici časopisa. Siguran sam da ćete uživati u programu, ali isto tako i opustiti se, popričati s kolegama i odmaknuti se od svakodnevnih obaveza.

Čestitamo splitskoj frizerki gospođi Elidi Marković koja je izabrana za predsjednicu Županijske obrtničke komore Split. Ponosni smo na pobjedu naše frizerske poduzetnice, želimo joj mnogo sreće i uspjeha u radu te očekujemo da će ona prepoznati potrebe hrvatskog frizerskog poslovanja.

Denis Vidović, dipl. oec.
izdavač i glavni urednik denis.v@hairstyle-news.hr

P.S. Zahvaljujemo se svim tvrtkama koje su se oglasile u ovom izdanju našeg časopisa jer zahvaljujući njima ovaj je časopis i dalje besplatan. Naš projekt izdavanja besplatnog frizerskog časopisa visoke kvalitete jedinstven je u svijetu i njega su podržale sljedeće tvrtke:

  • Henkel Croatia d.o.o. Zagreb
  • Hairground d.o.o. Zagreb
  • Škegro d.o.o. Zagreb
  • Keune Adriatic d.o.o. Zagreb
  • Fabula de Forma d.o.o. Zagreb
  • Mativa Ekskluziv d.o.o. Zagreb
  • Forma Moderna d.o.o. Rijeka
  • Anemona IGM d.o.o. Zagreb
PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

OZNAKE ČLANKA