Hairstyle News s ponosom predstavlja nastup Polyboy Academy na Velikoj pozornici Festivala! U svom drugom samostalnom nastupu, Polyboy Academy poziva obožavatelje barbering i muških frizura da se na trenutak vrate u šezdesete i eru velikog Vidala Sassoona. U tadašnjoj frizerskoj revoluciji visoke dizane frizure zamijenjene su strogim linijama, a inspirirani time Polyboy Academy predstavlja spoj modernog geometrijskog šišanja sa šišanjima koja su obilježila frizure prošlog stoljeća.

Povodom njihova nastupa na Hairstyle Newsu predstavljamo kratki intervju s Markom Šimunovićem, osnivačem Polyboy Academy. Uživajte u njegovom jedinstvenom pogledu na svijet barberinga, a u nedjelju, 7.4. izbliza upoznajte njegovu najnoviju kolekciju Back to 60’s.


Barbering je vaša najveća strast, no što biste radili da se niste odlučili za karijeru u barberingu?

Frizerstvom i barberingom odlučio sam se baviti prije otprilike 15-ak godina jer sam u tom poslu vidio kreativnost. Moja prva želja bila je baviti se klesarstvom; do toga nije došlo, a svijet frizura me zainteresirao jer i u tom poslu mogu svojim rukama nešto oblikovati, i to ne predmet, već nešto živo što ima svoj način rasta i svoja individualna svojstva. Na taj način svaka je frizura zapravo novi izazov.

Koji biste talent još voljeli imati?

Oduvijek me zanimala umjetnost, no volio bih učiti i klavir, gitaru i bubnjeve.

Što čini brijačnicu oazom za muškarce?

Kod otvaranja svog barbershopa bilo mi je iznimno važno posvetiti pažnju atmosferi koju želim stvoriti – kako sam i sam zaljubljenik u starine, jedina je priprema bila prikupiti što više predmeta iz 50-ih i 60-ih godina, a i starijih, kojima sam htio popuniti barbershop i što bolje dočarati to doba, koje i sam živim. Svoje klijente tako želim sa svakim posjetom pozvati na putovanje u taj svijet, u kojem mogu jednostavno zaboraviti na sve brige, biti ono što jesu bez ikakvog pretvaranja i doživjeti takozvani wellness za svoju kosu i bradu.

Koje su po vama najvažnije vrijednosti dobrog barbera?

Urednost, osobnost, baratanje znanjem i predanost samom poslu.

Marko Šimunović i Saša Pupić (Polyboy Barbershop)


Na Hairstyle Newsu predstavljate se kolekcijom Back to 60’s. Koje su glavne okosnice najnovije kolekcije i što je ono što želite prenijeti posjetiteljima Hairstyle Newsa?

Očekujte potpuni povratak u šezdesete! Veoma mi je važno da svoju najnoviju kolekciju predstavim u autentičnoj atmosferi, s muzikom šezdesetih godina i s modelima odjevenim u tada popularne stilove. Uz geometrijske tehnike šišanja i druge sitne detalje 21. stoljeća, nastojat ću pokazati kako oživjeti tradiciju i ponuditi suvremenim muškarcima frizure kojima će samopouzdano šetati ulicama svih gradova diljem Hrvatske!

Za detaljni pregled Stručnih seminara i kupovinu ulaznica
molimo da kliknete na Program ili Ulaznice.

Najnovije vijesti o Hairstyle News festivalu pratite na našem web portalu i na našim društvenim mrežama:

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK