Hairstyle News s ponosom predstavlja nastup Davinesa na Velikoj pozornici Festivala. Francesco Ferri, Davinesov međunarodni voditelj edukacija, predstavit će najnoviju kolekciju koju je kreirao njihov umjetnički direktor Angelo Seminara. Wild kolekcija je spoj iskonske snage koju posjeduje svaka žena te vremena u kojem ona živi i djeluje. To je žena koja osluškuje svoju intuiciju, ali je i snažna te dominira svijetom prilagođavajući ga sebi.

Povodom njegova nastupa predstavljamo kratki intervju s Francescom Ferrijem! Uživajte u njegovoj frizerskoj filozofiji, a u SUBOTU, 6.4.2019. izbliza provjerite kako izgleda najnovija Davines kolekcija s potpisom inovativnog Angela Seminara!


Kako bi opisali svoju edukacijsku filozofiju?

Snažno vjerujem da je moj zadatak kao edukatora stalno oslobađati potencijal kolega frizera. Ja sebe stalno potičem da se maknem iz zone komfora, da pronalazim nove izazove, a to želim prenijeti i svojim kolegama. Veoma često se naime događa da se kao ljudi, čak i nesvjesno, prebrzo zadovoljavamo rezultatima naših radova i uopće ne istražujemo kako biti bolji. Zato su sve moje edukacije zasnovane na konstantnom nuđenju podrške frizerima, da se u opuštenoj atmosferi upoznaju s najnovijim tehnikama i trendovima, a na kraju dana oni trebaju preuzeti odgovornost za sebe i svoju karijeru i imati želju biti bolji. Što je ono što najviše volim kod educiranja drugih? Obožavam kako edukacija oslobađa emocije frizera i nudi im prilike za suštinske promjene u svojoj profesiji, ali i u osobnim životima.

“Obožavam kako edukacija oslobađa emocije frizera i nudi im prilike za suštinske promjene u svojoj profesiji, ali i u osobnim životima,” – Francesco Maria Ferri

Što u frizerstvu volite najviše, a što najmanje?

Frizerstvo je predivna i dinamična profesija koja nas uči vještinama potrebnim za rad, a da pritom mnogo učimo i o sebi i važnosti povezivanja s drugim ljudima. Frizerstvo ima veoma humanistički značaj, s fokusom na stvaranju ljepote i uljepšavanju života klijenata.
A što je ono što me pomalo živcira? Volio bi da frizeri više grade duh zajedništva. Premalo surađujemo i ne podržavamo se dovoljno jer smo prečesto ograničeni vlastitim egom. Mislim da ovakve nesigurnosti imaju izvor u tome što frizerstvo i dalje nije dovoljno cijenjeno u javnosti. Kada bi to uspjeli riješiti, otkrili bi istinsku snagu frizerstva.

Tko vam je u mlađim danima bio modna ikona?

Iskreno, nitko! Nikad nisam bio obožavatelj nekih umjetnika, muzičara, sportaša ili nekih likova iz filmova ili serija. Ne znam objasniti zašto, no u svojoj sobi nisam nikad lijepio postere poznatih osoba! Na kraju dana ponosan sam na to jer mislim da me upravo to potaknulo da tražim mjesto za sebe i put koji odgovora isključivo meni, a nisam se izlagao ni stresu kojeg bi sigurno doživljavao kada bi se uspoređivao s drugima.

Koje savjete bi preporučili frizerima da dijele sa svojim klijentima?

Frizeri bi trebali klijentima više davat do znanja koliko su im oni i njihovo zadovoljstvo važni. Dobro je i da sa klijentima dijele viziju svog salona i da stalno s njima komuniciraju o novim edukacijama koje su pohađali te kako s novim znanjima mogu obogatiti svoje usluge. Mislim da uspjeh dolazi tada kada si konačno obećamo da želimo promjenu, da želimo bolje stvari za nas i za klijente, i svaki dan sistematično radimo na tome da iskustvo u salonima činimo sve boljim i boljim.

Francesco Maria Ferri, zajedno sa Angelom Seminara. Na ovogodišnjem Hairstyle Newsu prezentirat će se i i imprinting, posebna koloristička tehnika!

Na Hairstyle Newsu se predstavljate sa Davines kolekcijom Wild. Koje su glavne okosnice najnovije kolekcije i što je ono što želite prenijeti posjetiteljima Hairstyle Newsa?

Iznimna mi je čast i zadovoljstvo na Hairstyle Newsu prezentirati najnoviju Davines kolekciju s potpisom Angela Seminare. Osjećam veliku odgovornost i zajedno s hrvatskim Davines timom sve će snage biti usmjerene stvaranju seminara koji će odražavati naše vrijednosti: kreativnost, instinkt, sloboda izražavanja bez ikakvih ograničenja, s ciljem da zadovoljimo potrebe i želje suvremene žene. Ono što bi htjeli posjetiteljima Hairstyle Newsa prenijeti novi su načini za povećanje prodaje kolorističkih usluga. Predstaviti ćemo jedan jedinstveni alat za koloriste koji će rasplamsati njihovu maštu! No osim toga, svojim nastupom želimo i osvijestiti posjetitelje o zajedničkoj odgovornosti koju imamo prema našem planetu te pokazati načine kojima svi možemo štititi okoliš.  

Za detaljni pregled Stručnih seminara i kupovinu ulaznica
molimo da kliknete na Program ili Ulaznice.

Najnovije vijesti o Hairstyle News festivalu pratite na našem web portalu i na našim društvenim mrežama:

Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK