Hairstyle News 29

NASLOVNICA
Rae Palmer

Kolekcija La Blu
Frizura | Rae Palmer
Make-up | Sarah Jagger
Styling | Bernard Connolly
Fotografija | Richard Miles

SADRŽAJ

17 Katalog festivala: HAIRSTYLE NEWS 2017 
36 Pobjedničke kolekcije: BRITISH HAIRDRESSING AWARDS 
80 Poslovni savjeti: ŠTO ČINI DOBROG ŠEFA? 
84 Intervju: MILAN BANDIĆ 
86 Reportaža: THE OLD SCHOOL ACADEMY, ROTTERDAM 
88 Intervju: SOPHIA HILTON 
92 Hairstyle News biblioteka: 10 ČINJENICA O ALANU AUSTIN-SMITHU 
94 Reportaža: BRITISH HAIRDRESSING AWARDS 
96 Intervju: ANGELO SEMINARA 
100 Intervju: ROBERT EATON 
104 Intervju: TERRI KAY I ANDREA GILES 
108 Intervju: INDIRA SCHAUWECKER 
112 Intervju: ZORAN VUKČEVIĆ 
114 Reportaža: BE HUMAN HAIR SHOW 
116 Intervju: ROK ŠVAJGER 
118 Trendovi proljeće/ljeto: 118 INDOLA / 119 SCHWARZKOPF PROFESSIONALS / 
120 KEVIN.MURPHY / 122 FRAMESI / 124 EMSIBETH 
126 Najava: FRIZERSKA DOGAĐANJA U SPLITSKO-DALMATINSKOJ ŽUPANIJI 
127 Poslovni savjeti: ZA POSTAVLJANJE STANDARDA NIKAD NIJE KASNO 
140 Frizerske kolekcije

PRELISTAJ ČASOPIS

UVODNIK

Dragi frizeri,

pred vama je 29. izdanje Hairstyle News časopisa za sezonu proljeće/ljeto 2017. godine. Njegovo premijerno predstavljanje bit će na Hairstyle News festivalu, a nakon toga časopis šaljemo i na adrese svih hrvatskih frizerskih salona. Stoga, na njegovom početku možete pronaći katalog 14. međunarodnog frizerskog festivala – Hairstyle News 2017. Želimo se zahvaliti svima vama koji ste došli u Zagreb i svojim dolaskom obogatili naš festival. Pripremili smo vam vrhunski frizerski program te mnoštvo frizerskih edukacija. Festival su i ove godine podržali brojni frizerski timovi i edukatori koji će nastupati na četiri festivalske pozornice. Oni su nositelji frizerske edukacije u regiji i svijetu, a edukacija je primarni cilj našeg festivala. Svim pokroviteljima i brojnim izlagačima koji će nastupiti na Hairstyle Newsu zahvaljujemo na podršci, a vi ćete moći iskušati i usporediti njihove proizvode i usluge te odabrati one koji odgovaraju vašim željama i potrebama. Nadamo se da ćete i ove godine uspješno razmijeniti informacije s kolegama frizerima, ostvariti kontakte s poslovnim partnerima, nadahnuti se radovima naših edukatora, barem nakratko se opustiti i zadovoljni se vratiti u svoje salone. 

U ostatku časopisa donosimo vam pregršt frizerskih sadržaja. Upitali smo osam uspješnih vlasnika hrvatskih frizerskih salona što čini dobrog šefa. Neka vas njihovi odgovori inspiriraju i motiviraju za poslovno i osobno usavršavanje. Tu je i sedam intervjua s frizerima koji svojim radom nadahnjuju struku. Razgovarali smo s Angelom Seminarom, Britanskim frizerom godine, kao i s najboljim britanskim tehničarom za boje, frizerima za muškarce te avangardnom frizerkom. Tu je i intervju sa Zoranom Vukčevićem, frizerom koji je obilježio crnogorsko frizerstvo i u čijoj obitelji imamo tri generacije frizera. Tu je i inspirativan intervju sa Sophiom Hilton, koja predstavlja novu generaciju britanskih frizera. Nadamo se da će vas njihova predanost frizerskoj profesiji kreativno inspirirati i potaknuti na izvrsnost. Tu su i galerije pobjednika jednog od najinspirativnijih frizerskih događaja u svijetu, britanskog izbora za najbolje frizere – British Hairdressing Awards. U suradnji s poznatim frizerskim brandovima donosimo vam i frizerske trendove za predstojeće sezone, a na posljednjim stranicama časopisa možete vidjeti inspirativne frizerske kolekcije. Nadamo se da će svatko od vas pronaći nešto zanimljivo za sebe. 

Prošle godine pokrenuli smo specijaliziranu frizersku Hairstyle News biblioteku. Biblioteka nudi stručne knjige na hrvatskom jeziku koje na jednostavan i zabavan način pomažu osobnom razvoju svakog frizera. Prošle godine smo izdali prvu knjigu Alana Austin-Smitha Fantastični frizer, a ove godine izdajemo i njegovu drugu knjigu Fantastični šef. Obje knjige odgovaraju na pitanja kao što su: što je uspjeh, kako vratiti poslovnu strast, kako povećati osobnu motivaciju i pritom se i zabaviti? Knjige su korisni vodiči koji će vas odvesti na put kreativne i uspješne frizerske karijere. Knjige možete naručiti putem naše internetske stranice. Više informacija o Alanu Austinu-Smithu i njegovim knjigama na hrvatskom jeziku možete pronaći u časopisu. 

Denis Vidović, dipl. oec.
izdavač i glavni urednik
denis.v@hairstyle-news.hr


I za kraj, zahvaljujemo se svim tvrtkama koje su se oglasile u ovom izdanju našeg časopisa jer zahvaljujući njima ovaj je časopis i dalje besplatan. Naš projekt izdavanja besplatnog frizerskog časopisa visoke kvalitete jedinstven je u svijetu i njega su podržale sljedeće tvrtke: 

 • Henkel Croatia d.o.o. Zagreb
 • Škegro d.o.o. Zagreb
 • Hairground d.o.o. Zagreb
 • Top Stil LMS d.o.o. Zagreb
 • DM Oprema d.o.o. Rijeka
 • Keune Adriatic d.o.o. Zagreb
 • Orbico Beautyd.o.o. Zagreb
 • Fabula de Forma d.o.o. Zagreb
 • Superius d.o.o. Pula
 • Mativa Exclusive d.o.o. Zagreb
 • Siona Zagreb
 • Anemona IGM d.o.o. Zagreb
 • PRONEGA d.o.o. Dobrovo v Brdih (SI)
 • Real Grupa d.o.o. Zagreb
 • Merlinka d.o.o. Karlovac 
PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA