NASLOVNICA
Rush Hair
Kolekcija Acid Mermaid
Frizura | Jamie Benny, Rush Hair
Make-up |Alex Chalk
Styling | Sasha Louise
Fotografija | Jemima Marriot

SADRŽAJ

20    Pobjedničke kolekcije: North American Hairstyling Awards 2014
41    Reportaža: Hairstyle News 2014, Rijeka
68    Intervju: Amir Bečirević
72    Intervju: Kristijan Petek
76    Intervju: Mirjana Ferlež – udruženje kozmetičara RH
78    Reportaža: North American Hairstyling Awards, Las Vegas
86    Reportaža: Hair Design International Festival, Šibenik
88    Reportaža: Salon International, London
92    Reportaža: Tribu-Te Show, London
94    Reportaža: Alternative Hair Show, London
100  Reportaža: Slovenski Frizerski Festival, Ljubljana
104  Reportaža: Mind Flip – Radionica Osobnog Razvoja, London
106  Poslovni savjeti: 5 odluka kojih biste se morali pridržavati
108  Poslovni savjeti: Povećajte prodaju redovitim prodajnim treningom
119  Editorijal: Intercoiffure Mondial – Illumination
126  Frizerske kolekcije

PRELISTAJ ČASOPIS

UVODNIK

Dragi frizeri,
zadovoljstvo mi je pozdraviti vas u 24. broju časopisa Hairstyle News. Zahvaljujemo se oglašivačima jer oni su zaslužni za to što je ovaj naš časopis za sve frizerske profesionalce i dalje besplatan. Nakon uvodnih oglašivačkih stranica, slijedi opširna reportaža na 25 stranica s ovogodišnjeg Hairstyle News festivala održanog u Rijeci. Hairstyle News je bio bogat događanjima svih vrsta, tako da on sveobuhvatnošću već neko vrijeme poprima obilježja poslovne konferencije. Na njemu se frizeri stručno i poslovno educiraju, razgovaraju o razvoju poslovanja, uspoređuju cijene i kvalitetu izloženih proizvoda, kupuju proizvode, inspiriraju se najnovijim frizerskim trendovima i motiviraju za daljnji rad. Uz sve to, frizeri se uspiju i opustiti, neobavezno popričati s kolegama, odmaknuti se od svakodnevnih obaveza. Veselimo se našem novom zajedničkom druženju na 12. međunarodnom frizerskom festivalu – Hairstyle Newsu 2015, koji će se održati u riječkom Hrvatskom kulturnom domu 28. i 29. 3. 2015. godine. Očekuju vas mnoga iznenađenja i zato zabilježite u svoje planere ove datume. Vidimo se!

Već 12 godina surađujem s frizerima i primjećujem napredak hrvatske frizerske zajednice, iako prostora za razvoj još ima. Za razvoj struke su ključna stručna okupljanja i suradnja te podupirem organiziranu zaštitu interesa i prava frizera u zajednici ravnopravnih sudionika. Već sam isticao potrebu vašeg ozbiljnijeg angažiranja u frizerskim cehovima i drugim stručnim frizerskim udrugama i sekcijama kako biste, zajedno sa svojim kolegama, sudjelovati u stvaranju pozitivnog zakonskog ozračja za poslovanje salona i razvoj hrvatske frizerske struke. Preuzmite svoju sudbinu u svoje ruke, angažirajte se, raspitajte se tko su vaši predstavnici i obratite im se sa svojim problemima. Nadamo se da smo se mi u Hairstyle Newsu tijekom proteklih 12 godina pokazali dostojnim partnerom na hrvatskoj i regionalnoj frizerskoj sceni, a isto ćemo nastaviti raditi i dalje. Za taj nam je rad nužna vaša pomoć i podrška jer samo zajedničkim radom, suradnjom i zalaganjem možemo postići željene ciljeve i doprinijeti razvoju hrvatske frizerske zajednice.

Do kraja godine u Hairstyle Newsu imamo za vas još jedno iznenađenje! Naš mali tim proteklih osam mjeseci vrijedno radi na stvaranju prvog hrvatskog specijaliziranog internetskog portala za frizere. Na našoj sadašnjoj internetskoj stranici možete pronaći osnovne informacije o festivalu i prelistati online izdanja naših časopisa, no od Badnjaka, od srijede 24. 12. 2014. godine, na istoj stranici moći ćete: čitati vijesti iz frizerskog svijeta, inspirirati se novim kolekcijama, informirati se o novim profesionalnim frizerskim proizvodima i uslugama, čitati motivirajuće poslovne savjete, saznati sve o frizerskim akademijama, edukatorima, datumima i mjestima frizerskih događanja i edukacija itd. Mi želimo da na našem portalu dobijete sve informacije o hrvatskoj frizerskoj zajednici. Ako neke stvari u početku i ne budu funkcionirale najbolje, molimo vas za razumijevanje jer dajemo sve od sebe kako bi ta stranica bila centralno digitalno mjesto okupljanja svih frizera u Hrvatskoj i regiji. Voljeli bismo dobiti vaše sugestije o toj stranici, kao i vaše radove s kojima se želite predstaviti svojim kolegama. Kroz časopis ćemo se i dalje družiti dva puta godišnje, a kroz portal ćemo stalno biti u kontaktu. Posjetite nas na www.hairstyle-news.hr od 24. 12. 2014.!

U vremenu društvenih mreža, poput facebooka, svi mi izlazimo iz anonimnosti i na lako dostupan i jednostavan načinima predstavljamo sebe. Ušli smo u doba kada, da bismo prodavali svoje usluge trebali bismo početi „prodavati“ i sebe. Zato moramo promišljati o sebi, svom osobnom razvoju, kao i razvoju poslovanja. To su teme o kojima pišemo u ovom broju časopisa, a o njima ćemo razgovarati i u sklopu poslovnih seminara na predstojećem i najvažnijem Hairstyle News festivalu!
Časopis vam opet donosi pregršt frizerskih sadržaja, još jednom hvala svim oglašivačima i uživajte! 🙂

S poštovanjem,
Denis Vidović, dipl. oec.
izdavač i glavni urednik denis.v@hairstyle-news.hr

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

OZNAKE ČLANKA