NASLOVNICA
SANRIZZ
Kolekcija COLOUR
Frizura | Sharon Cox
Make-up | Kasia Dziadel
Styling | Valentina Tiurbini
Fotografija | Andreas Reynaga

SADRŽAJ

24    Reportaža: North American Hairstyling Awards 2010
34    Editorijal: Trend News 2010: Moscow’s Most Beautiful Hair
38    Editorijal: Trend News 2010: Copenhagen’s Most Beautiful Hair
42    Trendovi jesen/zima
48    Step by Step: Patrick Cameron: My Bridal Hair Album “For Your Perfect Day”
52    Frizerske kolekcije

PRELISTAJ ČASOPIS

UVODNIK

Dragi frizeri,
kako ste? Kako živite? Jeste li zadovoljni sa svojim poslovanjem? Suočavajući se svakodnevno s mnogim problemima, stignete li uopće razmišljati o budućnosti frizerske struke? Vjerujem da se odgovor na ovo moje pitanje zapravo krije u načinu na koji se danas svi zajedno odnosimo prema svojoj struci. Susrećete li se s kolegama, dobavljačima ili suradnicima iz salona? Razgovarate li na takvim okupljanjima o tome što vas muči, brine, tišti, zaokuplja? Vjerujem da je mnogo lakše kada se neki problem izgovori i podijeli s onima koji brinu iste brige kao i Vi. U Hrvatskoj danas postoje razne udruge, cehovi, sekcije i klubovi frizera, a postoje i mnoge tvrtke koje Vaše salone svakodnevno opskrbljuju s raznim proizvodima i prezentiraju Vam nove usluge. Koliko aktivno sudjelujete u radu svojih stručnih udruga i koliko komunicirate s tvrtkama koje Vašem radu pružaju logistiku? Jer, želimo li riješiti probleme koji nas muče moramo ih prije svega osvijestiti mi, a potom i svi oni s kojima surađujemo.

Scenu neke profesije čini skup svih aktivnosti te profesije na svim područjima koja su od vitalnog interesa za tu specijaliziranu skupinu. Karakter frizerstva je takav da se tu rezultat rada vidi i osjeti te ono zasigurno zaslužuje vrijeme i prostor na kojem će se svi sudionici frizerske struke, ili barem oni zaljubljenici u ovu profesiju, okupiti i aktivno izgrađivati i promovirati svoju scenu. U razvijenom svijetu frizerstvo se izborilo za svoju poziciju, no je li takva situacija i kod nas, u Hrvatskoj? Već osam godina radim s frizerima i za frizere. Iako nisam frizer moram priznati da sam zaljubljen u taj posao. No brine me to što je naša frizerska scena nekako usitnjena, podijeljena i kao da svako vuče na svoju stranu. Kao posljedica toga često se dešava to da ništa ne ostane od onoga što bi scenu trebalo činiti. Da bi se izgradila frizerska scena potrebno je mnogo strasti, kreativnosti i entuzijazma, te nezaobilazno i nesebično zajedništvo. Dragi frizeri, Vi ste ti koji činite najveći i najvažniji dio svoje scene, i Vi ste ti koji je trebate oblikovati i kreirati onako kako želite da ona izgleda danas, sutra i u budućnosti. Zato počnite intenzivnije djelovati, inicirajte zajednička okupljanja i aktivno se suočite s konkretnim problemima. Obratite se svojim predstavnicima, iznesite im svoje probleme i surađujte s njima, kao i s dobavljačima i kolegama. Ali isto tako Vas molim da, zbog našeg dosadašnjeg truda i rada, i nama iznesete svoje probleme, da nam kažete što Vas zanima i koja biste pitanja i probleme htjeli podijeliti i s nama. Nastojat ćemo sve to aktualizirati i prenijeti široj javnosti.

Frizerska su natjecanja jedna od bitnih komponenti frizerske struke u cijelom svijetu. To su događanja na kojima se promovira struka, na kojima frizeri mogu predstaviti svoje umijeće i kreativnost kako kolegama u struci tako i medijima, cjelokupnoj javnosti, a na kraju i svojim klijentima. Zato uskoro pokrećemo natjecanje za najboljeg hrvatskog frizera pod nazivon Express Yourself i pobjednicima dodjeljujemo prateću nagradu Hairstyle News Award. Od Vas očekujemo da kroz to natjecanje iskažete svoje znanje i svoju kreativnost tako da svi osjete strast i ljepotu umijeća oblikovanja kose. Nadamo se da ćete nam na taj način pomoči u promociji hrvatske frizerske struke i razvoju njezine scene. Uvjete i pravila natjecanja objavit ćemo u našem sljedećem izdanju, a Vi već sada možete početi razmišljati o tome čime biste se mogli predstaviti. Finale izbora održat će se 11. ožujka 2011. godine u Opatiji na Hairstyle Newsu 2011. Jedna od kategorija bit će i dodjela Hairstyle News priznanja za životno djelo kako bi cjelokupna stručna javnost mogla vrednovati doprinos istaknutih pojedinaca koji su doprinijeli razvoju frizerske struke u Hrvatskoj.

I za kraj zahvaljujemo se svim oglašivačima bez čije pomoći ovaj broj Hairstyle Newsa ne bi ugledao svjetlo dana.

S poštovanjem,
Denis Vidović, dipl. oec.
izdavač i glavni urednik denis.v@hairstyle-news.hr

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

OZNAKE ČLANKA