London, UK | 14. 10. 2017.
Fotografije: Saeho Kim


Londonsko izdanje događanja NOISE po šesti je put zaredom glasnoćom i kreativnim radom frizerskih akademija oduševilo sve prisutne. Organizator ovoga britanskog događaja je Richard Ashforth, osnivač Saco akademije, koji opisuje Noise kao „prostor apsolutne kreativnosti u kojem spojimo ljude iz različitih frizerskih smjerova i vidimo što će se dogoditi na pozornici. Noise je vježba kreativne slobode.“

NOISE je i ove godine svoje posjetitelje držao u neizvjesnosti do posljednjeg trenutka. Informacije o mjestu događanja i sudionicima oprezno su objavljivane nekoliko tjedana ranije na njihovoj facebook-stranici, dok su posljednji detalji otkriveni tek nekoliko sati prije samog početka događanja. Svake se godine održava na drugom mjestu u Londonu, a ove je godine organizator odlučio održati ovaj drski underground događaj u prostoru Hackney House.

Pravila su i ove godine bila ista:
„Slobodnih 15 minuta da učinite nešto s kosom,“
kazao je Richard Ashforth.

 SACO Academy (Velika Britanija)

Richard Ashforth suosnivač je Saco Akademije i jedan od najtraženijih frizera u svijetu mode. Radio je na modnima revijama za Johna Galliana, Hermes i Vivienne Westwood, a njegovi editorijali objavljivani su u američkim i britanskim izdanjima magazina Vogue, Tatler, i-D…

 

Eros (Japan)

Frizerska akademija Eros već skoro 30 godina oduševljava frizere diljem svijeta! Poznati su po svojim avangardnim frizerskim kreacijama, a njihov frizerski tim radi na nekima od najvećih medijskih produkcija, emisijama i važnim umjetničkim performansima u Aziji.

 

Pop Academy (Rumunjska)

Pop Academy rumunjska je frizerska akademija koja već 10 godina nastupa diljem Europe i svijeta. Njezin je moto da se pouzdanje frizera u vlastite vještine i kreativnost može izgraditi samo uz konstantno educiranje.

 

HairFucker Studio (Rusija)

HairFucker Studio renomirana je ruska frizerska akademija i jedna od najvažnijih u tom dijelu Europe. Mnogi frizeri cijene i njezine kolorističke vještine, koje stalno pomiču granice mogućeg.

 

Jay Mahmood (Velika Britanija)

Jay Mahmood već je skoro 20 godina jedno od važnijih imena u britanskoj frizerskoj industriji, a radio je za renomirane frizerske akademije kao što su Sassoon Academy i Allilion Academy.

 

Tim Hartley (Velika Britanija)

Tim Hartley je, vrlo jednostavno, jedan od najvećih svjetskih frizera. Već 40 godina on inspirira generacije i generacije mladih frizera svojim strastvenim pristupom kosi, modernom estetikom i tehničkom stručnošću.

 

NOISE FB

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK