Diviana CosmeticsFotografije: Vilović Studio


Postavlja li Vaš salon nove trendove i time nadmašuje konkurenciju ili će se prilagoditi konkurenciji i slijediti ih u istoj ili sličnoj ponudi usluga?

Osim brzog mijenjanja trendova iz svijeta frizerstva, isto tako možemo svjedočiti brzom mijenjanju trendova iz svijeta noktiju, odnosno Nail Art-a. Trenutno najveću poznorost imaju pigmenti u obliku najfinijih prahova koji na noktima poprimaju različite efekte, a mi Vam predstavljamo 3 najaktualnija: već dobro poznati „chrome mirror“ koji noktima daje efekt zrcala, zatim „holographic“ koji se na svjetlu pretvara u dugu te „chameleon“ koji osim što ima efekt zrcala, također mijenja boje ovisno o kutu gledanja, od ljubičaste preko plave i zlatne metalik nijanse.


Kako se koriste pigmenti za dobijanje različitih efekata na noktima?

Nakon klasične manikure i uređivanja noktiju, nanijeti dva tanka sloja trajnog lak, ali bez završnog sjaja jer koristimo poseban 2 u 1 završni sloj (koji se ne odmašćuje) kao podlogu za pigmente i kao završni sjaj. Možete biti kreativni prilikom odabiranja boje trajnog laka jer će pigmenti poprimiti nijansu podloge na kojoj se nalaze.

Kad ste nanijeli dva sloja trajnog laka, NIKAKO NE nanositi završni sjaj koji sadrži ljepljivi, ili tzv. disperzivni sloj koji inače uklanjate Cleanser-om. Preporučamo korištenje SELENA No Wipe Top Sealera koji se suši od 5 do 10 sekundi u LED lampi (36 watt) ili od 20 do 30 sekundi u UV lampi (36 watt) ovisno o pigmentu. Obavezno pripazite da SELENA No Wipe Top Sealer ne „presušite“ jer umjesto gumene površine, dobit ćete staklastu i nećete moći uredno utrljati pigment preko cijelog nokta, ostat će rupice na površini nokta na kojima se pigment nije uhvatio.

Preporučamo utrljavanje pigmenata SELENA silikonskim kistom budući da su uredniji, precizniji i ne raspadaju se poput makeup spužvastih kistova. Kad ste utrljali pigment sa silikonskim kistom, ponovo nanesite SELENA No Wipe Top Sealer, zatvorite dobro nokte na rubovima kako ne bi došlo do podizanja pigmenta i sušite ga 20 sekundi u LED lampi ili 2 minute u UV lampi. Kad se SELENA No Wipe Top Sealer posuši, ne brišite nokte s Cleanser-om jer nema ljepljivog sloja i samo biste nokte zamatirali i izgubili bi efekt koji želimo postići.


Kako prepoznati kvalitetan „chrome mirror“ pigment?

Što su čestice sitnije to je mirror efekt jači. Veličina čestice se mjeri u mikronima, tako da prije nego kupite pigment, informirajte se o veličini čestica, npr. pigmenti veličine 5 mikrona daju najveći efekt zrcala. Pigmenti s najsitnijim česticama su ujedno i najskuplji, ali zato sad znate odgovor na pitanje – zašto meni nije uspio tako intenzivni mirror kao nekome drugome na fotografiji?


Što mi je sve potrebno za odraditi Nail Art s pigmentima?

SELENA No Wipe Top Sealer
PIGMENTI: SELENA Metalmorphosis (Chrome Mirror), SELENA Rainbow Dust (Holographic), SELENA Blue Amethyst (Chameleon)
SELENA silikonski kist za utljavanje pigmenta
Po potrebi: SELENA Liquid Palisade – tekući lateks za zaštitu zanoktica

DIVIANA COSMETICS

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK