Fotografije: Splitska Obrtnička komora


Splitska Obrtnička komora najavljuje niz vrhunskih frizerskih i modnih događanja i u sezoni proljeće/ljeto 2016. godine.

Sezonu manifestacija i prezentacija frizerskih umijeća 16. svibnja 2016. godine otvara Revija frizura u Omišu koja se tradicionalno održava u sklopu omiškog Dana grada i donosi frizerske kreacije koje spajaju tradiciju s modernim trendovima.

Nakon Omiša, pripremite se za trodnevni Susret frizera i 6. reviju frizura u Vrgorcu koji se održava 9., 10. i 11. lipnja 2016. godine. Vrgorac tom prigodom postaje omiljeno mjesto susreta frizera iz cijele Hrvatske, a njima se brojne edukacije, seminari i prezentacije najnovijih frizerskih tehnika te tradicionalne modne revije. Tu je i nastup malih modela iz vrgoračke Udruge djece s posebnim potrebama “Osmijeh” te članova Down centra iz Pule koji ovu reviju čine doista posebnom.

IMG_4624 copy

Nezaobilazna točka modnih zbivanja u Dalmaciji je i Revija Montura, u čijem se sklopu održava i Festival frizera na kojem se predstavljaju najbolji frizeri s dalmatinskog područja. Vrhunsko je to modno zbivanje za koje se uvijek traži ulaznica više i koje se održava u mjesecu lipnju u predivnom ambijentu podruma Dioklecijanove palače. Nakon splitske Monture, u srpnju vam predlažemo da skoknete do Brača na Bračke večeri lipote gdje će na frizerskoj reviji zablistati maštovite frizure i doći do izražaja brojna frizerska umijeća.

Svi znaju za poznati Shakespearov nesretni ljubavni par Romea i Juliju, no mnogi ne znaju za njihovu kaštelansku inačicu – Miljenka i Dobrilu. Da legenda ne padne u zaborav pobrinuli su se Kaštelani koji u srpnju organiziraju manifestaciju Miljenko i Dobrila, a na kojoj učestvuju i frizeri iz Udruženja obrtnika Kaštela predstavljajući frizure iz doba Miljenka i Dobrile.

IMG_4989 copy

Za kontinentalni dio Splitsko-dalmatinske županije brine se Udruženje obrtnika Sinj, koje povodom Sinjske alke održava Obrtničku reviju na kojoj se predstavljaju krojači i frizeri s tradicionalnom izradom pletenica.

Sve navedeno pokazuje da nas očekuje bogata frizerska sezona te da su frizeri iz Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije u rangu sa svojim najuspješnijim kolegama iz čitave Hrvatske. Očit je njihov veliki trud i znatna ulaganja, no podršku u radu daju im Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije te njihova matična udruženja.

Za vaše poslovne kalendare

Screen Shot 2016-05-30 at 14.09.41

 

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA ILI E-MAILOM!

PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK